Friday, July 17, 2009

στο γραφειο


Μου λείπεις. Διαβάζω το μικρό σημείωμά σου που έχεις αφήσει πάνω στο πληκτρολόγιο του Η/Υ μου. Ο γραφικός χαρακτήρας ενός ανθρώπου εκπέμπει κάτι από τον ίδιο. Διαβάζω & ξαναδιαβάζω τα γράμματά σου. Μοιάζουν να τρέχουν πάνω στο μικρό λευκό τετράγωνο χαρτάκι ή σαν να χορεύουν πάνω σε μια πίστα. Νιώθω να εγκλωβίζομαι ευχάριστα ανάμεσά τους, έτσι όπως δημιουργούν διάφορες εικόνες. Η μέρα θα προχωρήσει με την φυσική σου απουσία αλλά και με το αποτύπωμά σου. Θα προσπαθήσω να το κρατήσω όπως οι πρώτες τοιχογραφίες του ανθρώπου που ανακαλύπτονται σε κάποια σπήλαια & ανασκαφές. Μερικές φορές η απουσία κάποιου μου φαίνεται πιο έντονη από την ίδια την παρουσία. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό αλλά το νιώθω. Ίσως κάτι να το εξιδανικεύει. Ίσως όταν κάτι το έχουμε κοντά μας, δίπλα μας να μην το συνειδητοποιούμε στο πραγματικό του μέγεθος. Ίσως έτσι να είμαστε φτιαγμένοι. Το ξαναδιαβάζω και σου γράφω ότι μου λείπεις, ότι μου λείπει η αύρα σου. Ναί μάλλον αυτό πρέπει να είναι. Ότι δεν το αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά βρίσκεται σε κάποια άλλη διάσταση. Αισθητή και διάχυτη στην ατμόσφαιρα. Είναι μια μέρα διαφορετική χωρίς την παρουσία σου. Αρνητική και θετική μαζί, γιατί θα ξαναφέρει τον μικρό πόθο της παρουσίας σου πιό έντονο. Ενα κομμάτι της σκέψης μου έχει ήδη τραβηχτεί κοντά σου σαν μικρός δορυφόρος ανίκανος να ξεφύγει από την έλξη. Σε τρία κεφαλαία γράμματα (ΠΣΚ) κλείνεις τρείς μέρες με την ευχή σου να περάσω καλά. Λοιπόν αυτό θα γίνει σίγουρα γιατί το έχω γραπτώς από εσένα. Η διαφορά στις προσλαμβάνουσες από τις αισθήσεις μας έγκειται σε περίεργα πράγματα. Όπως τώρα, εδώ μ' ένα τόσο δα μικρό χαρτάκι να μου κλείνει το μάτι μέσα από τόσα επαγγελματικά έγγραφα και σημειώματα.

6 Comments:

At 17/7/09 19:54 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

μου αρέσει που περιγράφεις αυτή την συνηθισμένη και καθημερινή στιγμή,που έχει συμβεί πάνω-κάτω σε όλους μας - είτε είμαστε οι συγγραφείς είτε οι παραλήπτες τέτοιων σημειωμάτων - αλλά που για τον καθένα χωριστά κάτι σημαίνει αυτό.Μου αρέσει πολύ αυτό το φτερούγισμα στο στομάχι βλέποντας μια αγαπημένη γραφή.Είναι ίσως ρομαντικό,δεν ξέρω τι είναι - πάντως με μαγεύει,με κάνει να ερωτεύομαι ξανά.
Καλησπέρα.

 
At 18/7/09 10:18 , Blogger Caesar said...

@ ο/θ/π/κ
Κάποιες στιγμές μας σαγηνεύουν πράγματα απλά που συμβαίνουν στην καθημερινή μας συμβίωση. Πράγματα που συνήθως δεν αποσπούν την προσοχή μας, αλλά τα προσπερνάμε εν ριπή οφθαλμού. Και είναι λογικό γιατί είμαστε φορτωμένοι με όλα τα υπόλοιπα που απαιτούν την διεκπεραίωσή τους αδιαπραγμάτευτα & σχεδόν μηχανικά.

 
At 18/7/09 13:27 , Blogger melian said...

Είναι στην απουσία που εκτιμούμε καλύτερα τον άλλον και τη θέση του στη ζωή μας.
Μοιαζει λιγο με τα βιβλία, που δεν μπορούμε να τα διαβάσουμε αν τα φέρουμε πολύ κοντά στα μάτια μας.

Και ακομη η αποσταση φερνει παντα ένα όμορφο αισθημα νοσταλγιας.
Κρατησε τα σημειωματα Caesar. Ειναι στιγμες στο χρονο που μας κανουν πιο πλουσιους

 
At 18/7/09 14:26 , Blogger Caesar said...

@ Melian,
Έχει μια ξεχωριστή ιδιότητα η συλλογή μικρών σημειωμάτων ή ολόκληρης αλληλογραφίας, όταν τα ξαναβλέπεις έπειτα απο καιρό. Προκαλούνται πιστεύω διαφορετικά συναισθήματα από εκείνα στο παρελθόν, δλδ τη χρονική στιγμή της συγγραφής τους, που γίνεται συνήθως αυθόρμητα & λόγω διαφόρων συγκυριών.
Στην προκειμένη περίπτωση, η προαναγγελθείσα απεργία των σιδηροδρομικών ήταν η αιτία να βρώ το σημείωμα, που είχε αφεθεί από την προηγούμενη ημέρα και αφορούσε την ενημέρωση για την ακούσια απουσία της !

 
At 18/7/09 19:58 , Blogger prasino liker said...

Caesar Ειναι πολυ ομορφο η ψυχη τα συναισθηματα να βρισκονται σε συνεχη κινηση.Αυτο το μικρο χαρτακι,αλλα με μια τεραστια σκεψη και ευχη σαρωνει καθε κουραση ,καθε αμφιβολια .Αντε λοιπον κανε πραξη την ευχη για ενα υπεροχο ΠΣΚ.

 
At 18/7/09 21:37 , Blogger Caesar said...

@ Likeraki,
Για να συμβαίνει αυτό θα πρέπει & η ψυχή μας να μή σταματήσει να θαυμάζει. Ό,τι κι αν την προκαλεί, ό,τι κι αν εξιτάρει την ψυχούλα μας. Σαν τον χαρταετό, μόλις φυσήξει λίγο το αεράκι ν' απογειώνεται. Προσοχή όμως να μη κοπεί το σκοινί που τον κρατάει, γιατί τότε μάλλον θα χαθεί ή θα πέσει απότομα και θα σκιστεί.
Το ΠΣΚ κυλάει ήρεμα & ζεστά & με τη δική σου την πνοή:)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger