Monday, May 25, 2009

αγωνες ταχυτητας


Αν υποθέσουμε ότι οι μέρες της εβδομάδας αντιστοιχούν σε γύρους που τρέχουν τα άλογα στον ιππόδρομο, η Δευτέρα μοιάζει με την εκπυρσοκρότηση της έναρξης των αγώνων. Mε το πρωινό χτύπημα του ρολογιού, το ξυπνητήρι, αρχίζει το τρέξιμο. Κάθε μέρα λοιπόν κι ένας γύρος. Oι πόρτες ανοίγουν με πάταγο, στο ασανσέρ ή στο λεωφορείο, στην πολυκατοικία ή στα γραφεία, στις τράπεζες ή στα αυτοκίνητα. Tα κεφάλια κάτω και το τρέξιμο έχει ήδη αρχίσει. Ποιοί είναι εκείνοι που ποντάρουν όμως κάθε φορά; O ανταγωνισμός είναι πάντα παρών σε κάθε βήμα. O ένας παρασύρει τον άλλον σε μια κούρσα δίχως σταματημό.
Το ίδιο θα μπορούσε να πει κανείς και για την προεκλογική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει...

4 Comments:

At 26/5/09 00:25 , Blogger prasino liker said...

Δευτερα ,μερα μισητη.Τα περισσοτερα εμφραγματα συμφωνα με τις στατιστικες συμβαινουν Δευτερα.Καθε μερα και ενας γυρος .Ετσι προσταζει η ιδια η ζωη.Σωμα βαρυ ,καθηλωμενο στην καθημερινη πραγματικοτητα. Ανημπορο πολλες φορες ελπιζει στην ψυχη.Στην ελευθερη ψυχη που ταξιδευει με τον ανεμο πανω απο τις θλιμμενες υπαρξεις.Οπου δεν υπαρχει ανταγωνισμος.Οσο για την προεκλογικη περιοδο ,εκει χρειαζονται πολυβιταμινες μηπως και σωθει η κατασταση.
Σου χαριζω γαρδενιες απο τον κηπο μας .Μοσχοβολανε.Για ενα πρωινο μυρωδατο ,γαληνιο και παναλαφρο. και

 
At 26/5/09 09:10 , Blogger Caesar said...

@ Likeraki,
Ξεφύγαμε από το έμφραγμα της Δευτέρας:)
Πρωινό Τρίτης, γαλήνιο & μυρωδάτο. Ο ρυθμός συντονίζει τα βήματα και τις σκέψεις μας.
Οι γραμμές που διαβάζω ευωδιάζουν γαρδένιες & αντανακλούν αισιοδοξία.
Καλημέρα!

 
At 29/5/09 13:08 , Anonymous Anonymous said...

Καλή και πρωτότυπη η αντιστοιχία..
Παραλείπεις όμως τις καχυποψίες εκεί όπου δεν τα βγάζει πέρα ο ανταγωνισμός, τις μπλόφες και όσα απρόβλεπτα ανατρέπουν τα δεδομένα.
καλώς σε βρήκα, την καλημέρα μου

 
At 30/5/09 09:43 , Blogger Caesar said...

@ airgood ,
Καλημέρα & σ' ευχαριστώ, είναι γεγονός ότι υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις σε μεγάλο βαθμό, αλλά προσπαθούμε να τις παρακάμπτουμε ή να τις αγνοούμε όσο γίνεται

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger