Friday, June 26, 2009

πορεια καλοκαιρινη


Όσο πιο διάσημος είναι κάποιος τόσο μεγαλύτερη απήχηση έχει ότι κι άν κάνει, ακόμη & ο θάνατός του που κάνει το γύρο του κόσμου.
Το καλοκαίρι συνεχίζει την πορεία του με θερινά σινεμά, συναυλίες, παραλίες και άλλες όμορφες ιστορίες. Δεν ξέρω πόσο με επηρεάζει κάθε εποχή και πώς θα μπορούσα να περιγράψω συναισθήματα και εντυπώσεις που προκαλούνται, αλλά πιστεύω ότι αν απέδωσε κάποιος πολύ καλά με τη μουσική του, αυτή την εποχή είναι ο Βιβάλντι.
Μεγάλο το καλοκαίρι, μικρή η διάρκεια της άδειας που ακόμα δεν αρχίζει, και δεν προλαβαίνω να χαθώ μαζί του στην απεραντοσύνη του.
Η ζωή είναι για λίγους, σκέφτομαι καθώς γράφω αυτές τις γραμμές σ'ένα μπαλκόνι, στο μέσον ενός καλοκαιριού. Για τους περιηγητές, τους ταξιδευτές και όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να είναι κάπως έξω από τα γρανάζια του συστήματος. Όπως ο Φιλέας Φογκ, ή κάποιος άλλος.
"Άλλοτες είχαμε τα πλοία κρυφό σκοπό,/ μα ο κόσμος έγινε σαν αδειανή φυλλάδα,/ είναι το ίδιο πιά να μένεις στην Ελλάδα/ με το να ταξιδεύεις στο Fernado Po."
[N.K.]

8 Comments:

At 27/6/09 08:26 , Blogger fish eye said...

η ζωη ειναι για αυτους που εχουν χρονο, ή λεφτα, ή διαφορετικη φιλοσοφια..
το καλοκαιρι ειναι εδω κι ειναι ομορφο, αν το καλοσκεφτεις, ακομη και μεσα στην πολη..
ειναι ο τροπος που θα πεταξεις στα απλυτα ενα μουσκεμενο απο τον ιδρωτα t-shirt..
ειναι ο καπνος του διπλανου σου στο θερινο το σινεμα, ή το εκνευριστικο τσικι-τσικ.. της κυριας πισω σου που δεν εννοει να σταματησει να τρωει σπορια..

για μενα καλοκαιρι ειναι, να μπω σε καραβι που θα με οδηγησει σ ενα νησι.. ας ειναι και για λιγο.. αλλωστε οι διακοπες μας ολο και λιγοστευουν, παντα θα υπαρχει ενας λογος..

οσο πιο διασημος, οσο πιο κακος ανθρωπος, οσο πιο διεστραμμενος.. και κερδιζεις να μιλουν για σενα εκατομυρια ανθρωποι..

caesarako φιλια καλοκαιρινα σου στελνω.. !!

 
At 27/6/09 13:41 , Blogger Caesar said...

@ αγκαλιές του φεγγαριού,

Διαφορετική φιλοσοφία έχω, τα άλλα δύο όχι !
Πράγματι είναι μέσα στην πόλη κι αυτό το κάνει πιο επίπονο, γιατί εγώ θέλω να το πάρω και να φύγω μαζί του για οπουδήποτε αλλού...

Φιλιά κι απο 'μένα:)

 
At 27/6/09 15:33 , Blogger prasino liker said...

Caesar οι διασημοι εχουν ξεπερασει τα 15 λεπτα δημοσιοτητας που αντιστοιχει στον καθενα μας κατα τον Αντυ Γουορχολ.Επομενο ειναι λοιπον οτιδηποτε αφορα αυτους να κανει τον γυρο του κοσμου.
Οσο για το καλοκαιρακι ,αν και το περιμενω παντα με πλουσια ονειρα, καταληγει να γινεται κουραστικο λογω των φιλοξενουμενων.Τι να κανουμε που μας προτιμουν;Bεβαια περναμε ομορφα. Υποψιν το σπιτι μας ειναι απεναντι απο την θαλασσα και εχω να την επισκεφτω μια εβδομαδα.(θα κολυμπησω ομως για σενα μεχρι να παρεις την αδεια σου.)
Πολλες φορες περναει απο το μυαλο μου η σκεψη οτι τα ταξιδια, μετα απο τοσους προορισμους ολα αυτα τα χρονια ,εχουν να δωσουν κατι διαφορετικο;Δεν ξερω πια !!!
Καλοκαιρι μου θυμιζουν παντα τα γιασεμια και η μυρωδια απο το ουζο.
Η μουσικη παντα με ταξιδευει.Μεσα απο αυτη περνω την δυναμη να πεταξω ακομα πιο ψηλα.
Για το Σαββατοκυριακο Caesar σου στελνω μια δροσερη γρανιτα απο φραουλα.

 
At 27/6/09 17:24 , Blogger melian said...

Η ζωή είναι για όσους μπορούν να την εκτιμησουν Ceasar.
Σιγουρα οσοι εργαζομαστε για βιοπορισμο νιωθουμε συχνα πως χανουμε πολυτιμο χρονο της ζωής μας. Κατι τετοιο φυσικα δεν ισχυει.Μπορεις να κανεις το πιο απλο πράγμα στον κοσμο, αλλα αν το κανεις με μια δοση ευχαριστησης, να περνας καλά.
Από την άλλη υπαρχουν κι εκεινοι που δε χρειαστηκε να εργαστουν ποτε, που ταξιδεψαν παντου και ομως δε νιωθουν ευχαριστημενοι. Συνηθιζουμε να λαχταραμε ό,τι δεν έχουμε και να νομιζουμε πως εκει κρυβεται το ποσοστο της ευτυχίας που μας λειπει. Στην πραγματικοτητα η ευτυχία ειναι μεσα μας. Ειναι σε πολυ απλα πραγματα. Και κυριως στο να ισορροπουμε τα "εχω" με τα "θελω" μας

Να εχεις ενα πολυ ομορφο Σ/Κ

 
At 28/6/09 11:54 , Blogger Caesar said...

@ Likeraki,
έ, για να σας προτιμούν μάλλον θα τους προσκαλείτε κι εσείς, oπότε γίνεται μια κουραστική απόλαυση, και για να ευθυμήσουμε λίγο μεταφέρω ένα μικρό απόσπασμα από τον Λε Καρρέ στον Επίμονο Κηπουρό: «Οι μουσαφίρηδες, συνήθιζαν να λένε μεταξύ τους ο Γούντροου κι η Γκλόρια, αναφερόμενοι σε μια κινέζικη παροιμία, είναι σαν τα ψάρια που την τρίτη μέρα βρομάνε. Για την Γκλόρια όμως, κάθε μέρα που περνούσε ο Τζάστιν γινόταν όλο και πιο ευωδιαστός»
Αλλά και το να έχεις σπίτι απέναντι από τη θάλασσα είναι ευχάριστη πρόκληση! Πού να τρέχεις τώρα κάθε σ/κ στους δρόμους για να πλησιάσεις σε κάποια ακτή. Άσε που την απολαμβάνεις όλες τις εποχές όταν την έχεις απέναντί σου.

Το γιασεμί το εκθείασε & ο Σεφέρης: « Είτε βραδιάζει
είτε φέγγει μένει λευκό το γιασεμί

Ας απολαύσουμε προς το παρόν μια γρανιτένια φράουλα:)

 
At 28/6/09 11:56 , Blogger Caesar said...

@ Melian,

Δύσκολες οι ισορροπίες. Γενικώς!
Αλλά όταν μπορείς να ισορροπείς ανάμεσα σ' αυτό που έχεις & δεν το επιθυμείς και σ' αυτό που δεν έχεις και το επιθυμείς, τότε ναί ελέγχεις αρκετά τη ζωή σου!
Ακόμη καλύτερα: όταν ανατρέπεις ισορροπίες & καταστάσεις.

Θάθελα ένα σ/κ διαρκείας κάποτε:))

 
At 30/6/09 05:33 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

Μπορώ να ταξιδέψω παντού,αν είμαι μέσα μου καλά.Και δεν είναι σχήμα λόγου αυτό.
Καλημέρα!

 
At 30/6/09 07:10 , Blogger Caesar said...

@ο/θ/π/κ,
Παίρνω μαζί μου την πρωινή σου "καλημέρα" σαν λάβαρο & σαν σημαία για ν'αντιμετωπίσω τη μάχη της μέρας & να πάνε ολα καλά:)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger