Sunday, March 27, 2011

El secreto de sus ojos


Ποιός λέει ότι το παρελθόν ξεχνιέται; Όχι, αν η ψυχή δεν κάνει αυτό που θέλει.
Παρακολούθησα με αρκετό ενδιαφέρον "Το μυστικό στα μάτια τους" και πώς αλλιώς όταν, ο συνταξιούχος πλέον υπάλληλος των δικαστηρίων αποφασίζει να γράψει ως μυθιστόρημα μια υπόθεση που έμελλε να τον στοιχειώσει εδώ και είκοσι πέντε χρόνια αφ' ότου ξεκίνησε. Οι χαρακτήρες των ηρώων που εμπλέκονται στην ιστορία, η ασυνήθιστη πλοκή της υπόθεσης με την ιδιότυπη ασυλία του δράστη, η εμμονή του συζύγου του θύματος, αλλά και ο ανομολόγητος έρωτας μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών με καθήλωσε μέχρι το τελευταίο λεπτό!   
"Πώς μπορεί να ζεί κανείς μια άδεια ζωή;" 
"Δεν ξέρω τι να πιστέψω πια." 
"Διάλεξε προσεκτικά, μόνο οι αναμνήσεις μένουν τελικά. 
Διάλεξε τις σωστές τουλάχιστον" 
"Δεν ήταν άλλη ζωή, αυτή ήταν"

Labels:

11 Comments:

At 27/3/11 15:17 , Blogger kovo voltes... said...

"Δεύτερη ζωή δεν έχει...". Διάλεξε σωστά. Επιλέγονται αλήθεια όμως οι αναμνήσεις ή απλά κάποιες τις χώνουμε βαθειά στα άδυτα γιατί πονάνε?

 
At 27/3/11 15:24 , Blogger fish eye said...

δεν εχουμε τη δυνατοτητα να διαλεξουμε τιποτα caesar.. λειτουργουμε με το πως νομιζουμε οτι θελουμε εκεινη τη στιγμη κι αυτο ειναι ολο..

προσωπικα παντως, πιστευω πως αυτο που θελησα καποτε δε με διεψευσε :):)

αλλωστε, μπορεις να σκεφτεις ας πουμε οτι κατι αποφασισες λαθος, χρονια μετα, αλλα ποτε δε μαθεις το ποσο μεγαλυτερο λαθος θα ηταν αν τελικα το αποφασιζες

 
At 27/3/11 18:58 , Blogger Fernado said...

@ k/v,
Αυτοί είναι κάποιοι προβληματισμοί που αντιμετωπίζει κανείς παρακολουθώντας τη ζωή των πρωταγωνιστών της ιστορίας, αν και, την απάντηση την δίνει για τους ίδιους έπειτα από είκοσιπέντε χρόνια!


@ ❤
Έτσι λειτουργούμε μάλλον, αλλά πάντοτε υπάρχει και το ...αλλά:)

 
At 27/3/11 21:41 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Να πάμε να τη δούμε την ταινία;

 
At 28/3/11 09:46 , Blogger penny said...

Είναι απίστευτο το πόσο "σπάταλα" διαχειριζόμαστε την ζωή μας..Τρέχουμε να καλύψουμε τον χρόνο με πράγματα που "κανακεύουν" τις "ελλείψεις" μας κι έτσι δεν μπορούμε ν αντιληφθούμε τις ουσιαστικές μας ανάγκες ..μιά απο τις οποίες για μένα είναι και η πραγματική επικοινωνία είτε με τον εαυτό μας είτε με τους άλλους..ναι οι αναμνήσεις μας είναι πολύ σημαντικές γιατί είναι τελικά ο τρόπος που διαχειριστήκαμε την ζωή μας αλλά και η δυνατότητα που δώσαμε να μας συμβούν πράγματα που μας υπερβαίνουν ,που μας οδηγούν εκεί που δεν θα πηγαίναμε ποτέ αν δεν τολμούσαμε..

 
At 29/3/11 09:23 , Blogger Caesar said...

@ δείμε,
Δεν εμφανίστηκε το σχόλιο αλλά αξίζει λέμε, σε πολλά σημεία



@penny,
Καλά τα λές αλλά τελικά όταν & αφού διανύσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας αρχίζουμε και βλέπουμε κάπως διαφορετικά τα πράγματα.

 
At 29/3/11 13:29 , Blogger prasino liker said...

Δεν ξερω γιατι, αλλα δεν θελω οι αναμνησεις καλες η κακες να υπαρχουν αυτη την στιγμη στην ζωη μου.Μιλανε για το παρελθον ,το οποιο δεν γινεται να υπαρξει ξανα.Αυτο που θελω ,ειναι μια γαληνια ζωη ,με πλουσια εσωτερικη και πνευματικη αναταση.Νομιζω οτι θα ειναι πολυ γεματη τοτε.
Καλημερα ,Καλημερα.

 
At 29/3/11 18:25 , Anonymous Anonymous said...

Ας μην είμαστε αυστηροί. Μπορούμε να ζήσουμε τη "δεύτερη ζωή" έστω και στη φαντασία μας...

 
At 30/3/11 10:25 , Blogger Levina said...

Δεύτερη ζωή! Όχι, υπάρχει όμως Παράλληλη ζωή, αυτή που ζούμε στην πραγματικότητα και αυτή που ονειρευόμαστε ότι θα ζούσαμε αν?..αν?...αν?....και μέσα σε όλα αυτά τα ερωτηματικά έχει ξεφύγει και αυτή η μια και μοναδική ζωή μας μέσα απο τα χέρια μας γιατί δεν δώσαμε την ευκαιρία , φοβηθήκαμε, πονέσαμε και κρυφτήκαμε, την σπαταλήσαμε τελικά μέσα στα ....μήπως και τα ....γιατί.

 
At 31/3/11 18:55 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

δεν πιστεύω ότι πρέπει να ζούμε μια δεύτερη ζωή στη φαντασία μας γιατί τότε μπορεί να γιγαντώνεται και να είναι και ψεύτικη - αυτό,έτσι κι αλλιώς.Νομίζω ότι ωραίο θα ήταν να διεκδικούμε μιαν άλλη ζωή,αν το θέλουμε,όσο είμαστε εδώ και με κάθε κόστος.Και σταματώ το δασκαλίστικο ύφος εδώ για να σε ρωτήσω κάτι,καλέ μου Καίσαρα:πες μου,δεν είχες στο μπλογκ σου ετικέττες με την αναγραφή σινεμά;Μ έπιασε η προκοπή να δω μαζεμένες κάποιες ταινίες που προτείνεις εδώ κατά καιρούς και θα με διευκόλυνε πολύ αυτή η μέθοδος,αντί να ψάχνω στις αναρτήσεις του κάθε μήνα.Νομίζω πως τις βρήκα όλες μαζεμένες τις προάλλες αλλά τώρα ΄που ξαναμπαίνω δε βλέπω αυτή τη δυνατότητα.Κάτι δεν κάνω καλά;

 
At 2/4/11 20:16 , Blogger Caesar said...

@ Likeraki
Μα δεν νομίζω οτι μπορεί κανείς χωρίς αναμνήσεις.
Προφανώς επιθυμείς αυτή τη ζωή, όπως την περιγράφεις, επειδή οι αναμνήσεις σου σε καθοδηγούν...
Αλλά, όπως διευκρινίζεις, δεν τις θέλεις αυτή τη χρονική περίοδο!



@teleytaios,
Έστω...



@Levina!
Δεύτερη ζωή όχι. Δεύτερη ευκαιρία ναί:)



@ο/θ/π/κ
Δεν θα τόλεγα ότι είναι θέμα διεκδίκησης. Ίσως επιδίωξης...

Εξακολουθoύν να βρίσκονται στη θέση τους κάτω αριστερά στο τελος της αναρτησης -> Labels: cinema

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger