Friday, February 25, 2011

moments

Χιόνι & κρύο έξω, στους δρομους. Ατμόσφαιρα ζεστή μέσα στο αυτοκίνητο. Φώτα & αργή κίνηση σε λευκό φόντο με ηλεκτρικές ανταύγειες. Τόσο κοντά αλλά και τόσο μόνοι επιτέλους. Σαν δυο κόσμοι σε μια ακατανίκητη έλξη περιμένουν αυτές τις στιγμές, απο τις οποίες γεννιέται ενας νέος κόσμος. Σαν δραπέτες από τις ασφυκτικές τους υποχρεώσεις, χαίρονται για λίγο την απρόοπτη ελευθερία τους και τα συνωμοτικά πάθη σ' ένα σκηνικό που στήθηκε μόνο γι αυτούς.

"Κρύψε με μες το παλτό σου, κάνε με κορμί δικό σου
ως την άκρη του μυαλού σου, ως την άκρη του ουρανού σου"
[Χ.Αλεξιου] 


 

Labels:

5 Comments:

At 25/2/11 15:10 , Blogger penny said...

Πολύ όμορφο Caesar. Δεν ξερω γιατί αλλά ολα τα εντονα καιρικά φαινόμενα μας ξαφνιάζουν και μέσα σ αυτό το ξάφνιασμα το μυαλιό σωπαίνει για λιγο.. Αρχίζεις να ονειρεύεσαι και να τολμάς πράγματα που κάτω από άλλες συνθήκες ,η συνήθεια του καθημερινού και της ρουτίνας θα τα έπνιγε..Ενα χαμόγελο μια καλημέρα ,μιά καληνύχτα ,μιά εξομολόγηση μπορεί να πάρουν το δρόμο της πραγμάτωσης ετσι απλά γιατί χιονίζει ή γιατί έχει πυκνή ομίχλη..Πόσο έχουμε θάψει μέσα μας τον αυθορμητισμό ,την αθωότητα και την χαρά ..

 
At 25/2/11 18:08 , Anonymous Anonymous said...

Ωραίο Καίσαρά μου. Και ξέρεις γιατί είναι ωραίο; Γιατί είναι τόσο κοντά τα στοιχεία της φύσης, ακριβώς έξω από το παράθυρο, εικόνες ήχοι και μυρωδιές, αλλά ο άνθρωπος είναι προφυλαγμένος στην προστασία του αυτοκινήτου. Στη θαλπωρή.

 
At 25/2/11 20:30 , Blogger kovo voltes... said...

Με τον πόνο μου παίζεις!! Όλο χιόνι υπόσχεται και η κυρά ΈΜΥ εδώ και τίποτα...Τζίφος σου λέω. Μόνο ψύχος!!
*υπέροχο κομμάτι...;)

 
At 25/2/11 21:50 , Blogger fish eye said...

χχμμμ ειναι ωραιο γιατι κρυβει μυστικα, και ειναι συνωμοτικο..

εμεις οι δυο κι η ζεστασια.. οι αλλοι εξω..το κρυο κλπ

χωρις ΑΥΤΟ ειναι η ζωη μας στεγνη caesar..

 
At 26/2/11 10:05 , Blogger Caesar said...

@penny,
Πολύ καλή ανάλυση, έτσι όπως το βλέπεις ιδίως με όλα τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Κάπως έτσι, μ' ένα δυνατό ξαφνικό αέρα μές στους δρόμους της Ν.Υ. ξεκίνησε κι η ιστορία στο "unfaithul" με το υπέροχο soundtrack της ταινίας από τον Jan A.P. Kaczmarek που απογειώνει τον αισθησιασμό... (ok παρασυρθήκαμε λίγο), αλλά και στα σχόλιά σου εδώ είναι πιό γεμάτα & από τις αναρτήσεις σου. Ας είναι όμως


@teleytaios,
Προφυλαγμένος από πολλά & αφημένος σε άλλα τόσα...


@ k/v
Και τι ωραία να κόβεις βόλτες στο χιόνι με καλή παρεούλα!


@ ❤
Το 'πιασες το υπονοούμενο ;))
έ, όχι ακριβώς στεγνή, ίσως μια ...επίγευση της ζωής

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger