Saturday, March 14, 2009

“Gran Torino.”

Μπορείς να παραμένεις "δεμένος" με το αγαπημένο σου αυτοκίνητο μια όμορφη Gran torino του 1972, αλλά οι δρόμοι που θα το κυκλοφορείς θα έχουν αλλάξει από τότε. Το ίδιο και οι άνθρωποι, τα παιδιά σου και πολύ περισσότερο τα εγγόνια σου, ακόμη και οι γείτονές σου. Πόσο μακρυά μπορείς να κρατάς την πραγματικότητα όμως; Η σύγκρουση μοιάζει αναπόφευκτη. Με όλους και με όλα τα στραβά της κοινωνίας. Και θα είναι μετωπική. Έτσι και ο κ. Kowalski, Walt για τους φίλους του, βετεράνος του πολέμου της Κορέας, θα δώσει την τελευταία του ηρωική μάχη. Και θα την κερδίσει. Έστω και με τη ζωή του. "Σαν έτοιμος απο καιρό, σα θαρραλέος"
Ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Clint Eastwood.
Ο κινηματογράφος ευτυχώς συνεχίζει να συναρπάζει, ιδίως όταν παρακολουθείς ενδιαφέρουσες ταινίες, όπως και το Gran Torino με τον Clint Eastwood, που είναι και παραμένει εγγύηση για τις δημιουργίες του στην 7η τέχνη!
Περισσότερα & αναλυτικότερα για την ταινία http://www.e-magazino.gr/?p=569

Labels:

10 Comments:

At 16/3/09 00:05 , Blogger kioy said...

Πραγματικά όμορφη ταινία...
Ο Eastwood, για άλλη μια φορά τονίζει πως ο άνθρωπος δεν συρρικνώνεται σε ταμπέλες-ιδεολογικά ρεύματα και κατηγορεί τις πνευματικές αγκυλώσεις...

Την καληνύχτα μου!

 
At 16/3/09 18:49 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

Kαλησπέρα,Caesar.Δεν την έχω δει ακόμα την ταινία αλλά όλοι μου μιλούν με τα καλύτερα λόγια.
Οι δρόμοι θα έχουν αλλάξει,εμείς επίσης...

 
At 16/3/09 19:41 , Blogger Elli said...

Ταινία συναρπαστική για τον κόσμο σήμερα μετά τον ταραγμένο 20ό αιώνα, με περιεχόμενο, τέχνη, ανθρώπους και ανθρωπιά. Σκηνοθέτης και ηθοποιός με άποψη ο Eastwood.

 
At 17/3/09 19:12 , Blogger Caesar said...

@ kioy,
Εχει γράψει ιστορία τελικά ο Κλιντ Ηστγουντ στον κινηματογράφο!
Έχω παρατηρήσει ότι πολλές ταινίες απο τις οποίες το σενάριο έχει βασιστεί σε βιβλίο είναι πράγματι πολύ καλές και αξιόλογες. Σε συνδυασμό πάντα με τη σκηνοθεσία & τους ηθοποιούς μπορεί να δώσει ενα φανταστικό αποτέλεσμα. Ένα καλό σενάριο αναδυκνύει τους ηθοποιούς, όπως ενας καλός ηθοποιός κρατάει σε καλό επίπεδο ένα μέτριο σενάριο.



@ ο/θ/π/κ
Ίσως εμείς δεν μπορούμε όμως ν' αλλάξουμε εύκολα. Μου άρεσε πχ η στάση του απέναντι στα παιδιά του.
Μεταφέρω επίσης από τον ίδιο, ότι "το μοντέλο της Φορντ Γκραν Τορίνο που πρωταγωνιστεί στην ταινία τού ανήκει από τα τέλη του ΄60. «Αυτό το αυτοκίνητο είναι ένα σύμβολο για μένα. Όταν το απέκτησα ήταν η βασίλισσα των αμερικανικών αυτοκινήτων και εγώ διαμορφωνόμουν ως ηθοποιός. Τελικά, είμαι το Γκραν Τορίνο. Εκείνο όπως κι εγώ είμαστε δεινόσαυροι. Προερχόμαστε από μία άλλη γενιά».



@ Elli,
Όπως λέει κι ο ίδιος, "ήταν η πρόκληση του σεναρίου που τον παρακίνησε να γυρίσει αυτήν την ταινία για έναν χαρακτήρα ρατσιστή, δυσανεκτικό σε όλους και στα πάντα, ο οποίος καταλήγει σε κάτι νέο: τον σεβασμό του άλλου, το μοίρασμα, την περιέργεια για μία κουλτούρα πέρα από τη δική του"
btw, αν εντοπίσεις το συγκεκριμένο βιβλίο του Ντάνι Γουάλας, στο οποίο βασίστηκε το σενάριο του gran torino, mail me:)

 
At 18/3/09 00:45 , Blogger celsius33 said...

πολυ μου άρεσε, ο klint είναι μεγάλος αμερικάνος μετρ, θα μείνει κλασικός. Δεν είναι αριστούργημα αλλά είναι μια πολύ καλή ταινία, από κάποιον που φτιάχνει συνέχεια καλές ταινίες!

 
At 18/3/09 23:31 , Blogger Caesar said...

Απο τους τελευταίους εναπομείναντες, αγαπητέ celsius
Δεν άφησε ασχολίαστο κανένα θεσμό, οικογένεια, εκκλησία, οργανωμένη κοινωνία, αξίες.
Δημιουργικός και στα 78 του χρόνια!
«Το πιο σπουδαίο πράγμα όταν μπαίνεις στην όγδοη δεκαετία της ζωής σου είναι ότι δεν έχεις να ανησυχείς για το τι διάολο μπορούν να σου κάνουν» είχε πει το 2004, όταν κέρδισε το δεύτερο Οσκαρ σκηνοθεσίας για το «Million Dollar Baby». «Δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτε, γι' αυτό και εγώ είμαι ακόμη έτοιμος να δοκιμάσω τα πάντα».

 
At 19/3/09 13:35 , Blogger prasino liker said...

Caesar αυτη την στιγμη διαβαζα την κριτικη για το εργο στην τοπικη μας εφημεριδα.Με τα θετικοτερα λογια και οπως γραφει αυτος που ασχολειται με την επιμελεια Γοητεια και συγκινηση ....μαζι σας μεχρι το τελος κ.Καλαχαν.
Καλη σου μερα.

 
At 19/3/09 19:13 , Blogger Caesar said...

WOW! Γοητεία και συγκίνηση, αυτό τα λέει όλα, Likeraki. H καλύτερη προσέγγιση στο ρόλο που υποδύεται.
Μαζί μέχρι τέλος λοιπόν:)

 
At 20/3/09 23:47 , Blogger fish eye said...

ελπιζω να το παιζει ακομη..
διαφορα ταξιδια και υποχρεωσεις μας αναγκασαν να στερηθουμε δυο-τρια σαββατα τον κινηματογραφο..

ευχομαι αυριο..

καλησπερα caesar..
:)

 
At 21/3/09 14:21 , Blogger Caesar said...

@ φεγγαραγκαλιές,
ου μην αλλά και το "slumdog millionaire" αξίζει να το δει κανείς!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger