Sunday, February 28, 2010

κονσερτο για μια φωνη

"...τα σύννεφα στο Παρίσι είναι πιο ζωντανά, πιο ανάγλυφα απ' οπουδήποτε στη Μεσόγειο - τόσο πιο ζωντανά όσο πιο μοναχικός ο παρατηρητής τους, τόσο πιο έμψυχα όσο πιο φθαρμένο και γκρίζο το παράθυρο που τα πλαισιώνει, τόσο πιο ανάγλυφα όσο πιο ακινητοποιημένη από μελαγχολία η ζωή στη Γη. Τέτοια σύννεφα μόνο καταιγίδα μπορεί να επιφυλάσσουν ακόμα κι όταν δεν εκδηλώνεται. Η απουσία που βουβά αντικατοπτρίζουν μόνο απειλητική μπορεί να είναι και θυελλώδης..." [Δ. Κονδυλάκη]

Οι σκέψεις μου είναι ελεύθερες να τρέξουν & να ξεφύγουν από το μικρό χώρο που μου αναλογεί σε κάποιο γραφείο ή σε κάποιο δωμάτιο. Ενα παράθυρο είναι αρκετό για να ξεχυθούν στον ουρανό και να χαθούν αθόρυβα πάνω από την πόλη. Ανάταση ψυχής και προσμονή.
Κάποτε άκουγα τη φωνή σου που ταξίδευε στον αέρα κι έφερνε κοντά μου τα λόγια σου & τις σκέψεις σου. Ακόμη περισσότερο. Ήσουν ολόκληρη μια φωνή. Ζεστή & σταθερή, τρυφερή & ερωτική. Λόγια και κείμενα που θέριευαν την φαντασία μέσα στην ησυχία της νύχτας και σ'έφερναν δίπλα μου, να μου διαβάζεις όλα εκείνα που μου αρέσουν και να τα συνοδεύεις με τις υπέροχες μουσικές σου επιλογές. Πόσα μου έμαθες & σε πόσους νυχτερινούς ουρανούς με ταξίδεψες. Ήσουν ο νυχτερινός άγγελος που μ'έπαιρνε στις φτερούγες του και δεν θα'φευγες δίχως να έκλεινες τα βλέφαρά μου, διαχέοντας το όνειρο μέσα στην πραγματικότητα...

8 Comments:

At 28/2/10 01:00 , Blogger logia said...

"ήσουν";
χρόνος παρελθοντικός γεμάτος νοσταλγία;
και τώρα;
και σήμερα;
τι υπάρχει; τι;

 
At 28/2/10 01:01 , Blogger fish eye said...

μονο οι αναμνησεις, μας συντροφευουν για παντα caesar..
να ειμαστε ευτυχισμενοι οταν υπαρχουν ομορφα νοσταλγικα πισωγυρισματα..

τα συννεφα, οπως κι ολα, εχουν παντα συγκρητικη δυναμη στο υποσυνειδητο μας, εμεις ειμαστε αυτοι που δινουμε υποσταση σε ο,τι βλεπουμε και σε ο,τι ζουμε σωστα;

μια μερα, θελω να μας μιλησεις για το ''τωρα'' caesar.. το σημερα, το βλεπω μπροστα..
για την ζωη που ομορφα συνεχιζετε κι ας εχει σκαλωσει ενα ομορφο κοκκινο πανι καπου εκει μεσα..
ισως ενα αλλο ομορφο κομματι υφασματος, καπου αλλου να εχει την δικη του αξια..που θα γινει και δικη σου..

σκεψου το

 
At 28/2/10 08:52 , Blogger Caesar said...

@ logia,
Ο Γκλεν Μίλλερ, ο Βέρντι, ο Μπιζέ, ο Γκέρσουιν, ακούγονται και σήμερα πολύ ευχάριστα ;)




@ ❤
Δεν έχει χαρτογραφηθεί μάλλον επαρκώς ακόμη το παρελθόν όπως ...προέκυψε με τα νέα ευρήματα:)
Ασε που σε βοηθάει να αντέχεις το παρόν!

 
At 28/2/10 14:51 , Blogger penny said...

Τρυφερές,γλυκές,γενναίες..αναμνή
σεις. Ταξιδεύουμε μαζί τους,αφηνόμαστε σε αθόρυβη μυστική αποπλάνηση.. Μα μιά αλλη αντίρροπη δύναμη ,μας κρατά σε ένα ζωντανό ,δημιουργικό,παλλόμενο Τώρα,που θα φέρει,είμαι σίγουρη,"ένα άλλο όμορφο κομμάτι υφάσματος"οπως ποιητικά περιγράφηκε,να το στροβυλίζει ο άνεμος μπροστα στα έκθαμπα μάτια μας.Πάντα θέμα χρόνου είναι..

 
At 28/2/10 16:45 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

Οι νυχτερινοί άγγελοι καμιά φορά εξαφανίζονται μέσα στο φως της μέρας.Για όσο μας συνοδεύουν,ας χαιρόμαστε το ανάλαφρο πέταγμα που κάνουν τα φτερά τους.

 
At 28/2/10 19:29 , Blogger Caesar said...

@ penny
Μου άρεσε το, γενναίες και, η αποπλάνηση αθόρυβη & μυστική. Θα έλεγα καλύτερα μυσταγωγία.
Νομίζω πως δεν αποποιούμαστε το συνεχές παρόν, ίσως το γεμίζουμε με συναισθήματα. Συναισθήματα απ' όπου κι αν προέρχονται. Κι έτσι, κομμάτι κομμάτι συνθέτουμε έναν όμορφο πίνακα για να στολίζει τη ζωή μας.



@ ο/θ/π/κ,
Ίσως δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς. Για να κρατήσεις κοντά σου για πάντα έναν άγγελο, πρέπει να του κόψεις τα φτερά, κι αυτό δεν το θέλουμε ποτέ!

 
At 1/3/10 20:30 , Blogger prasino liker said...

Caesar σημερα ζεις;Ξερεις μηπως αυτες οι θυμησες αντι να σε αφησουν να οδηγηθεις προς τα εμπρος σε κρατουν αιχμαλωτο σε ενα παρελθον που δεν προσφερει καμια ελπιδα;Mην παραδινεσαι σε εναν ανεμοστροβιλο γεματο απο εικονες σκεψεις ηχους ερωτες που ανηκουν πλεον αλλου.Παραδωσου στο τωρα.

 
At 1/3/10 21:04 , Blogger Caesar said...

Όπως το περιγράφεις Likeraki, σωστός ανεμοστρόβιλος, στην επίπεδη ζωή μας!
Πώς τα πήγες με τον οδοντίατρο; όλα καλά υποθέτω.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger