Wednesday, October 17, 2007

"The Bourne Ultimatum"





Με συνεχή ένταση στο κόκκινο & καταιγιστικό κυνηγητό από Μόσχα, Λονδίνο, Μαδρίτη, Ταγγέρη, Νέα Υόρκη Βερολίνο, με όλα τα μέσα για την προσπάθεια περιφρούρησης ενός απόρρητου προγράμματος των μυστικών υπηρεσιών. Ένας πράκτορας, ένα γρανάζι που ξεφεύγει από τον ασφυκτικό έλεγχο κι αρχίζει ν' αντιδρά στην σκοπιμότητα και στον τρόπο λειτουργίας των μεθόδων της υπηρεσίας του. Αναζητώντας την ανθρώπινη υπόστασή του έρχεται αντιμέτωπος με τους δημιουργούς του, σε ρυθμούς σχεδόν παρανοϊκούς & χωρίς ηθικές αναστολές, έχοντας απέναντί του τα πιό σύγχρονα συστήματα κατασκοπευτικών τεχνικών, εντοπισμού και εξόντωσης αντιπάλων σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου. Αλλά με τη συνεργασία δύο γυναικών συναδέλφων του καταφέρνει να φέρει στην επιφάνεια το παρανοϊκό σκοτεινό & επικίνδυνο πρόγραμμα εξόντωσης αντιπάλων.
Αισιόδοξη η τελευταία σκηνή με το όμορφο συνωμοτικό χαμόγελο της Julia Stiles που υποδύεται την πράκτορα Nicky Parsons. (Το μοναδικό χαμόγελο σε όλη την ταινία, αφιερωμένο στη Μαριάννα, που διαβάζοντας την περιγραφή της αποφάσισα να δώ κι εγώ την ταινία ;))
Mε την υπογραφή του Paul Greengrass & πρωταγωνιστή τον Matt Damon σε μια συνεπή επαγγελματική κινηματογραφική δουλειά για το ζοφερό μέλλον που έρχεται με άγριες διαθέσεις !

Labels:

7 Comments:

At 18/10/07 17:24 , Blogger neutrino said...

και αλλο ενα χαμογελο, επισης αφιερωμενο, καθως διαβαζα το κειμενακι σου. χαιρομαι που το ειδες, και που απο ο,τι καταλαβαινω σου αρεσε κιολας.
μια ανθρωπινη (καταιγιστικη βεβαια..) περιπετεια, για εμας τους πιο ευαισθητους ;)

 
At 18/10/07 23:06 , Blogger Desposini Savio said...

εγώ που δεν τρελαίνομαι με τέτοιου τύπου σίνεμα, ενθουσιάστηκα. πάρα πάρα πολύ καλό.
και από όλους παρόμοια σχόλια άκουσα βγαίνοντας από την αίθουσα.

 
At 19/10/07 14:28 , Blogger Caesar said...

@ neutrino,
Κυρίαρχο το στοιχείο της ανθρώπινης περιπέτειας όπως & της παραπλάνησης μεταξύ των ομάδων που προσπαθούν να κυριαρχήσουν ;)




@ Desposini Savio
Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα, και ναί, έχει ενδιαφέρον η υπόθεση :)

 
At 21/10/07 11:00 , Blogger melian said...

Οφείλω να ομολογήσω πως όταν πρωτοδιάβασα το συγκεκριμένο κείμενο με ξαφνιασε λίγο η επιλογή της ταινίας, μια που έχω συνηθίσει σε διαφορετικές προτάσεις από το site σου. :)
Χαίρομαι πάντως που μας πληροφορείς με πολυποίκιλο τρόπο για ό,τι όμορφο σου έχει τραβήξει την προσοχή.
Καλή σου μέρα!

 
At 21/10/07 12:51 , Blogger Caesar said...

@ elmelissa,
Οπου υπάρχουν ανθρώπινες δραστηριότητες δεν παύουν να εκπλήσσουν. Η ομορφιά, το ενδιαφέρον, η αποκάλυψη συνήθως βρίσκεται γύρω μας, αρκεί να έχουμε το χρόνο και τη διάθεση να τα βρούμε, κι εγώ δυστυχώς δεν έχω πάντα...
Φιλιά & καλημέρες πολλές :)

 
At 21/10/07 21:21 , Blogger fish eye said...

πρεπει να ηταν καλο!εγω το el greco ειδα..χμμ καλουτσικο ηταν

 
At 22/10/07 07:20 , Blogger Caesar said...

@ φεγγαραγκαλιες,
Kαλημέρα
Καλό στο είδος του, που λέμε :)
Το "el greco" μάλλον δεν στάθηκε στο ύψος του. Kαλή προσπάθεια όμως έ ;)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger