Tuesday, March 24, 2009

apres midi


Πέρασε η μέρα, κοντεύει απόγευμα. Πρέπει να φύγω. Να μαζέψω τα εργαλεία μου. Αρκετόν τη ημέρα ταύτη... Πόσο αλλάζει το τοπίο αργότερα. Περιβάλλον κλπ. Ν'ασχοληθώ και με κάτι ενδιαφέρον. Αλλά ποιό είναι το πραγματικά ενδιαφέρον. Πάλι δεν θα προλάβω σκέφτομαι. Ο χρόνος δεν παλεύεται με τίποτα. Λίγα τα περιθώρια. Πολλές οι απαιτήσεις. Ας αναβάλλουμε μερικά. Ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι μόνο το ζητούμενο αλλά και η αξιοποίησή του. Εποικοδομητικά όμως έ;

Labels:

10 Comments:

At 25/3/09 12:21 , Blogger prasino liker said...

Caesar καλημερα,
//H πιο φοβερη και η πιο ανεξιχνιαστη δυναμη στον κοσμο ειναι ο Χρονος ,ο Καιρος.Καλα καλα τι ειναι αυτη η δυναμη δεν το ξερει κανενας ,κι οσοι θελησανε να την προσδιορισουνε ματαια πασκισανε.Το μυστηριο του χρονου απομεινε ακατανοητο και ας μας φαινεται τοσο φυσικος αυτος ο χρονος.//Φωτης Κοντογλου.Και απο την Αλικη στην χωρα των θαυματων,
//Εαν γνωριζες τον Χρονο τοσο καλα οσο εγω ειπε ο Καπελας στην Αλικη δεν θα μιλουσες για σπαταλη σαν να επροκειτο για πραγμα.Ο Χρονος ειναι προσωπο.Τολμω να ισχυριστω οτι ποτε σου δεν μιλησες στον Χρονο.Αν ειχες καλες σχεσεις μαζι του ,θα εκανε στο ρολοι σου ολα τα χατηρια//.
Μαλλον Caesar πρεπει να τον καλοπιασουμε τον χρονο.Να μας χαριζει απλετα την διαρκεια του σε αυτα που θελουμε,που μας ευχαριστουν.Αν δεν προλαβουμε σημερα δεν πειραζει, Αυριο.Ας παιξουμε αυτο το παιχνιδι αλλα χωρις ενοχες για οτι εχομε χασει. Το Αυριο μπορει να ειναι και ελπιδα για κρατημα στην ζωη .
Θα δουμε .

 
At 25/3/09 12:24 , Blogger prasino liker said...

Eπισης ο ελευθερος χρονος ας ειναι και καποιες φορες τελειως κενος.Ας ειναι μια παυση απο ολο αυτο το γεμισμα.Ας ειναι η καθαρση απο την αμφισβητηση.

 
At 25/3/09 13:32 , Blogger Caesar said...

Αγαπητό Likeraki,
Πολύ ωραίες προσεγγίσεις αναφέρεις γι αυτό που ονομάζουμε χρόνο και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε, χωρίς όμως να το έχουμε καταφέρει, ή ακόμη να απεγκλωβιστούμε από αυτή τη δύναμη.
Η συνειδητοποίηση και μόνο της ύπαρξης, ή της κατασκευής του χρόνου από το ανθρώπινο μυαλό, αποτελεί και μια διαρκή επιδίωξη για τον έλεγχό του.
Το θεωρώ σπουδαίο για κάποιον να έχει στη διάθεσή του αρκετό χρόνο για να τον διαχειρίζεται ο ίδιος όπως νομίζει καλύτερα.
Αντίθετα, όταν τον διαθέτεις ή μάλλον τον χάνεις σε μεγάλο ποσοστό για τις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης, νιώθεις την απώλειά του πολύ πολύ πιο έντονα.

Ναί, μόνον ο [i]ελεύθερος χρόνος[/i] μπορεί να γίνεται ή να είναι κάποιες φορές τελείως κενός.

 
At 25/3/09 16:10 , Blogger piXie said...

Ένας φίλος μου είπε πρόσφατα... Ζήσε 1000 μέρες..Έπειτα γύρνα πίσα και δες.. Έζησες χίλιες μέρες ξεχωριστές, η 1 μέρα χίλιες φορές?

Έστω μερικές στιγμές, στριμωγμένες μέσα στη ρουτίνα, αρκούν για να χρωματίσουν διαφορετικά την κάθε μέρα.

 
At 25/3/09 16:10 , Blogger piXie said...

This comment has been removed by the author.

 
At 25/3/09 17:36 , Blogger Caesar said...

Αξίζει να έχεις τέτοιους φίλους piXie :)
Μοιάζει με κινέζικη σοφία! Προφανώς & θα επιδιώκαμε τις χίλιες ξεχωριστές μέρες. Αλλά μάλλον είναι κάπως δύσκολο ή ακατόρθωτο για τους περισσότερους. Επομένως, μερικές σφήνες στην καθημερινότητα για να δημιουργήσουμε μικρά ρήγματα ή ρεύματα που θα μας παρασύρουν σε ξεχωριστές αισθήσεις, ναι;)

 
At 26/3/09 01:53 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

καλημέρα.Εγώ,δεν ξέρω γιατί Καίσαρα,εξέλαβα αυτό το κείμενο ως αποχαιρετισμό και στενοχωρήθηκα εκ των προτέρων.Μετά πήγα και στα σχόλια για να είμαι σίγουρη περί τίνος πρόκειται.Πίστεψα ότι η καθημερινότητα δε σου αφήνει καθόλου χρόνο για σένα και πως θα έλειπες για κάποιο καιρό,μέχρι να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου.
Σε φιλώ - πρώτη φορά το κάνω.
:)
Εμμέσως ή και αμέσως,σου λέω να συνεχίσεις να γράφεις!

 
At 26/3/09 08:45 , Blogger Caesar said...

Καλημέρα ο/θ/π/κ
Είναι αλήθεια ότι εδώ υπάρχει η δυνατότητα για οποιαδήποτε επιλογή όπως & το να γράφει κανείς όποτε & για ό,τι επιθυμεί. Μια προϋπόθεση είναι & η χρονική άνεση.
Όπως & να'χουν τα πράγματα σ'ευχαριστώ για τα αισθήματά σου!

 
At 28/3/09 16:50 , Blogger nelly said...

Το apres midi ειναι για οσους σχολανε στις 3 αγαπητε Καισαρ...



Καλησπερα :)

 
At 28/3/09 18:29 , Blogger Caesar said...

sans doute αγαπητή μου nelly :)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger