Wednesday, February 20, 2019

RETOUR CHEZ MA MERE !

Άλλη μια όμορφη & ρεαλιστική γαλλική ταινία, από εκείνες που ξέρει να επιλέγει η ΕΡΤ, σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, "Retour chez ma mere" (Μαμά γύρισα) σε σκηνοθεσία του Ερικ Λαβέν.  
Η Στέφανι είναι μια όμορφη αρχιτέκτονας γύρω στα 40. Έχει χωρίσει και δεν έχει την επιμέλεια του μικρού παιδιού της. Εχει πεθάνει ο πατέρας της, κι ακόμη έκλεισε το γραφείο που δούλευε και, άνεργη πλέον αποφασίζει κι επιστρέφει στο σπίτι της μαμάς της.
Εκεί, έχει να αντιμετωπίσει τις συμβουλές της και την υπερπροστασία της, αναζητώντας κάποια νέα εργασία. Σε μια επίσκεψή της στα γραφεία εύρεσης εργασίας, η στιχομυθία με τον υπάλληλο είναι από τις καλύτερες της ταινίας. Η Στέφανι όμως έχει να "αντιμετωπίσει" και τα δυο αδέλφια της σε μια οικογενειακή συνάντηση/συνεστίαση, ιδιαίτερα την αδελφή της η οποία με τη συμπεριφορά της απέναντι στο σύζυγό της θα τον φέρει στα όριά του, ενώ η μαμά έχει τα δικά της σχέδια που δεν φαίνεται προς το παρόν να παίρνουν την πορεία που θα ήθελε. Τα πράγματα σκουραίνουν, ζορίζονται ο ένας με τον άλλο, βγάζοντας στην επιφάνεια πολλά απωθημένα και μνησικακία που είχε ο καθένας, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και οι καταστάσεις για όλους! με τη δυναμική και άπαιχτη μαμά!
Με τους: Ζοζιάν Μπαλασκό, Αλεξαντρά Λαμί, Ματίλντ Σενιέ, Φιλίπ Λεφέβρ, Ζερόμ Κομαντέρ

 

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger