Sunday, January 20, 2019

The Price

Βράδυ Σαββάτου, ανηφορίζοντας αργά την Β. Σοφίας, προσπερνώ το Hilton και συνεχίζω  προς το όμορφο θέατρο Ηλύσια, για να παρακολουθήσω “Το τίμημα” του Άρθ. Μίλλερ.
Μεγάλη η προσέλευση, κι αισθάνομαι ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για πολιτισμό και ποιότητα ζωής στον κόσμο... Περιμένω στη σειρά για την είσοδο και φθάνοντας στην αίθουσα με συνοδεύει καθοδηγώντας με στη θέση μου μια νεαρή ύπαρξη.... Η παράσταση αρχίζει στην ώρα της και τα φώτα χαμηλώνουν.....
.............
Σε κάθε μεγάλη απόφαση θα κληθούμε να πληρώσουμε ένα τίμημα, το ανάλογο τίμημα, το κόστος της επιλογής ή των επιλογών μας, των αποφάσεων μας. Έτσι ο καθένας μας έρχεται κάποια στιγμή αντιμέτωπος με το παρελθόν του και θα χρειαστεί αρκετή δύναμη και θέληση για να το ξεπεράσει.
Με αυτοβιογραφικά στοιχεία του Αρθ. Μίλλερ, "Ήταν όλοι τους παιδιά μου" "Ο θάνατος του εμποράκου",  δυο αδέλφια ο Βίκτωρ και ο Γουώλτερ, συναντώνται μετά από χρόνια, στην εκποίηση της πατρικής τους περιουσίας, κι έρχονται αντιμέτωποι με τον παρελθόν τους και τις επιλογές τους, όταν η οικονομική κρίση διέλυσε και τη δική τους οικογένεια.
Ο ένας έφυγε νωρίς, να κυνηγήσει την επιτυχία ο άλλος έμεινε να φροντίσει τον γονιό του.  Η αναδρομή στα περασμένα κλιμακώνει αργά και βασανιστικά τη συνάντησή τους. Ποιος είναι ο ιδεαλιστής και ποιος ο κυνικός; και μήπως ο ιδεαλισμός υποκρύπτει κάποια δειλία; Ποιος τελικά βρήκε την επιτυχία ή την ευτυχία και πώς. Τα ερωτήματα αναδεικνύονται αμείλικτα μέσα από μια αστείρευτη πλέον εξομολόγηση του ενός προς τον άλλον και τελικά, κανείς μας δεν ξεφεύγει, γιατί όλοι μας θα πληρώσουμε το τίμημα κάποτε, νωρίς ή αργά, και ο Μίλλερ σου το δίνει να το καταλάβεις με σαφή κι εκκωφαντικό τρόπο. . . "Το δύσκολο δεν είναι να μην πιστεύεις σε τίποτα, το δύσκολο είναι να συνεχίζεις να πιστεύεις σε κάτι. Κι αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό... τότε έχεις πεθάνει"

Ο φανταστικός Γ. Μιχαλοκόπουλος στο ρόλο του εκτιμητή παλαιοπώλη δίνει ρεσιτάλ ως ηθοποιός μεγάλης κλάσης, ενορχηστρώνοντας την παράσταση, μαζί με τον Γερ. Σκιαδαρέση, την Ρ. Λουιζίδου και τον Χρ. Σαπουντζή.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger