Monday, January 07, 2019

IF IT’S LOVE / Wenn es Liebe ist

Λίγος χρόνος ελεύθερος, κι η μέρα που τελειώνει, και νυχτώνει και κρυώνει, αναζητώντας  κάτι ενδιαφέρον στην έβδομη τέχνη, βρίσκω ένα ωραίο κινηματογραφικό διαμαντάκι, πού αλλού στην κρατική tv, για να σε κάνει να δεις ξανά τη ζωή κι από μια άλλη ακόμη οπτική πλευρά!
Ένα ζευγάρι, ο Simon και η Doris, που διήνυσε αρκετά χρόνια έγγαμου ευτυχισμένου βίου, έχοντας μια πλήρη/ευτυχισμένη ζωή, αποκτώντας παιδιά και άλλα καλά, επαγγελματικά κλπ, πλέον θα παραδώσουν την επιχείρηση στα  παιδιά τους και θα ετοιμαστούν για ξένοιαστες διακοπές και ταξίδια, εύρωστοι και υγιείς…. Φευ ! Ένα τυχαίο, απρόοπτο συναπάντημα της Doris με έναν νεότερό της που τον ερωτεύεται, ανατρέπει όλα τα σχέδια κι έρχονται τα πάνω κάτω στην οικογένεια και τους συγγενείς. Η κατάσταση που δημιουργείται είναι πολύ ενδιαφέρουσα, τόσο από τις ποικίλες δράσεις και αντιδράσεις που δημιουργούνται ανάμεσα σε όλα τα μέλη της οικογένειας και ιδιαίτερα στους δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας. Ο Simon προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε, αλλά το γεγονός μάλλον τον ξεπερνάει. Η Doris νιώθει κι εκείνη τόσα συναισθήματα ταυτόχρονα που μάλλον δεν είχε ξαναβιώσει σ΄ όλη της την οργανωμένη και τακτοποιημένη μέχρι τώρα ζωή της.
 Το αντίκτυπο, στα μεγάλα πλέον παιδιά τους, είναι τόσο έντονο  κι αναθεωρούν κι εκείνα κάπως τον μέχρι τώρα τρόπο της ζωής τους. Το αναπάντεχο, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και οι ανεμοστρόβιλοι του έρωτα ξεχύθηκαν μανιασμένοι. Τι απόφαση θα πάρει ο καθένας τους έπειτα από αυτήν την “αποκάλυψη”  Γιατί ο ένας βλέπει τον παράδεισο κι άλλος την κόλαση…. Τι θα επικρατήσει τελικά, ο έρωτας ή η αγάπη... Η λογική ή η αισθητική του έρωτα και της αλλαγής, της "αναγέννησης", ή μήπως είναι μια κάπως ανεξέλεγκτη εσωτερική επανάσταση καταπιεσμένων συναισθημάτων που εξεγέρθηκαν;

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger