Sunday, December 18, 2011

"L' uomo che ama"

Όλα έδειχναν πως ταίριαζαν μεταξύ τους. Έδεσαν σε κάθε επίπεδο, συναισθηματικό, ερωτικό... Ιδιαίτερα ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ένας 40αρης φαρμακοποιός κι εκείνη υπάλληλος σε ξενοδοχείο, κι η ζωή φαίνεται & γίνεται όμορφη. Είναι έτσι όμως τα πράγματα; Πότε & γιατί μια ισορροπημένη σχέση αρχίζει να κλονίζεται; Πόση ανεξαρτησία μπορεί να διατηρεί κάποιος μέσα σε μια σχέση; και πόση μπορεί ν' αντέξει ο άλλος; Όταν η αγαπημένη του ταξιδεύει για ενα σ/κ δεν του ανακοινώνει τον πραγματικό λόγο κι ο ίδιος με την επιστροφή της το ανακαλύπτει, βλέποντας το κινητό της. Εκείνη χωρίς περιστροφές παραδέχεται ότι έπρεπε να συναντήσει τον πρώην της και δυσανασχετεί για τον έλεγχο που υφίσταται. Τα σύννεφα μαζεύονται, το τοπίο αλλάζει και η μπόρα δεν αργεί να ξεσπάσει. Ο χωρισμός είναι πιο επώδυνος για τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, ίσως επειδή η ένταση της έλξης του είναι δυνατότερη και, η αποδοχή της απώλειας εξελίσσεται σε δύσκολη κι επίπονη δοκιμασία για τον ίδιο. Κι έτσι παρ' όλες τις προσπάθειες να την ξανακερδίσει δεν θα τα καταφέρει. Παράλληλα παρακολουθούμε και την ερωτική σχέση του μικρότερου αδελφού του που θέλει να τον βοηθήσει ενώ θα περάσει από μια δύσκολη περιπέτεια της υγείας του & της προσωπικής του ζωής. Η συνέχεια στην ιστορία είναι αυτό που λέμε ότι η ζωή έχει τους δικούς της δρόμους που εμείς απλώς τους ακολουθούμε, όπως μας τους δείχνει με αυτό το ενδιαφέρον σενάριο η Μαρία Σόλε Τονιάτσι.

Labels:

7 Comments:

At 18/12/11 09:45 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Ο χωρισμός πάντα είναι επικίνδυνος και δύσκολος...

 
At 18/12/11 11:05 , Blogger Caesar said...

@δειμε,
...τουλάχιστον για τον ένα από τους δύο

 
At 20/12/11 00:26 , Blogger prasino liker said...

Caesar,
Μια σχεση για να κρατησει πρεπει να υπαρχει ειλικρινια.Συνηθως υποχωρει αυτος που αγαπα πραγματικα.Αν στην ζωη σου εχεις δημιουργησει πολλες σχεσεις ,νομιζω πιο ευκολα χωριζεις με την πρωτη ασυμφωνια.Προχωρας για την επομενη γνωριμια.Οι ρομαντικοι μενουν σταθεροι γιατι αγαπουν ,δεν απαιτουν,δεν επαιτουν.
Καλη σου νυχτα.

 
At 20/12/11 22:59 , Blogger Caesar said...

@Likeraki

Καλά τα λες πάλι. Αν και η δυσκολία της ειλικρίνειας έγκειται σε τι βαθμό μπορεί να την ανεχθεί και να την εκτιμήσει κάποιος. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έτσι και στην ταινία αυτή επιχειρείται η αποτίμηση των συναισθημάτων χωρίς ...συναισθηματισμούς.



Ένα καλό μυθιστόρημα είναι και το "Όσοι αγαπούν δεν απατούν-Ούτε επαιτούν ούτε απαιτούν" του Θ.Χατζή

 
At 20/12/11 23:50 , Blogger prasino liker said...

Caesar
Ναι το ξερω οτι υπαρχει αυτο το βιβλιο,δεν το εχω διαβασει ,ομως εχω τον σελιδοδεικτη που γραφει αυτες τις σοφες κουβεντες.Αν μπορουμε να τις πουμε σοφες.Ηθελα να το συμπληρωσω αλλα με προλαβες.

 
At 24/12/11 20:17 , Blogger fish eye said...

εννοειται οτι την νοικιασα την ταινια και την ειδα.. προταση του ''καισαρα'' ειπα στο ταμειο :-D

δε λεω πως δεν ηταν καλη, λιγο αργη για τα δικα μου μετρα αλλα την απολαυσα

ποσο εφικτη ειναι η ειλικρινεια σε μια σχεση; ειδικα οταν οι στοχοι δεν ειναι κοινοι..

ο χωρισμος ειναι πιο επωδυνος παντα για αυτον που ειναι πιο ερωτευμενος, για αυτον που εχει δωσει τα περισσοτερα κομματια του, για αυτον που υπηρξε πιο γενναιοδωρος

χαρουμενα χριστουγεννα caesar μου :)

 
At 25/12/11 01:18 , Blogger Caesar said...

@ ❤
Πράγματι, κάθε ιστορία έχει το δικό της ενδιαφέρον

merry christmas !

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger