Friday, January 14, 2011

Ο Αλλος (the other man in her life)


"Όχι, δεν παντρεύτητα ποτέ. Δεν είμαι φτιαγμένος για γάμο. Είμαι φτιαγμένος για τις γυναίκες και οι γυναίκες είναι φτιαγμένες για μένα. Αλλά για γάμο... Μερικές φορές χρειάστηκε να το βάλω στα πόδια όταν τα πράγματα σοβάρευαν, και ήμουν πάντα αρκετά γρήγορος". Γέλασε. "Δεν συναντήσατε ποτέ κάποια γυναίκα με την οποία θα θέλατε να μείνετε;". "Φυσικά υπήρξαν γυναίκες που θα 'θελαν να μείνουν μαζί μου. Αλλά όταν χόρταινα, χόρταινα. Ξέρετε τί λέει ο Σεπ Χέρμπεργκερ; Μετά το παιχνίδι είναι πριν από το επόμενο παιχνίδι".... 
Θα μπορούσαν να είναι κουβέντες μεταξύ δυο φίλων, κολλητών ίσως. Δεν είναι όμως. Ο ένας προσπαθεί να βρει να ανακαλύψει εκείνον που η γυναίκα του τον είχε εραστή, ο Άλλος όπως τον αποκαλούσε ο ίδιος. Όταν ανακάλυψε τυχαία την ύπαρξή του από την αλληλογραφία που είχε με τη γυναίκα του, κι αποφάσισε να τον ψάξει, να τον βρεί, να τον συναντήσει, να καταλάβει γιατί και πως έγινε δημιουργήθηκε αυτή η παράλληλη σχέση. Ποιός ήταν και τι άνθρωπος είναι. Να δει, να καταλάβει, τώρα, που είχε απεριόριστο χρόνο πια στη διάθεσή του.
Η ιστορία που μεταφέρθηκε διασκευασμένη στη μεγάλη οθόνη, είναι από το βιβλίο του Bernhard Schlink "Ερωτικές αποδράσεις"  και παρουσιάζει με ενδιαφέρον εκείνα τα ανθρώπινα συναισθήματα που ταλανίζονται γύρω από τη φωτιά του έρωτα, του εγωισμού & της ματαιοδοξίας, της ζήλειας & της οργής, της απογοήτευσης και των αποκαλύψεων που κλονίζουν ανεπανόρθωτα όσα πιστεύαμε για τον σύντροφό μας...

Labels:

10 Comments:

At 15/1/11 12:41 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ακούγεται.Έχει βγει ήδη στα βίντεο κλαμπ να υποθέσω;
Καλημέρα,καλό Σαββατοκύριακο!

 
At 15/1/11 14:46 , Blogger penny said...

Αχ Caesar τόσες ταινίες μας προτείνεις και δεν έχω καταφέρει να δώ καμία .Κάνω λίστα πάντως και εδώ είμαστε που θα πάει θα τις δώ..
Αιώνιο θεμα ο Ερωτας και ο άγνωστος Αλλος που έχουμε δίπλα μας..πολλές φορές αναρωτηθήκαμε αν τον γνωρίσαμε ποτέ πραγματικά ..Τι τολμά και τι δεν τολμά να μας αποκαλύψει..Και για να είμαστε δίκαιοι μάλλον το ίδιο ισχύει και για μάς..κι ο εγωισμός και η αδιαλαξία αυτά με τρομάζουν πιό πολύ..Αυτά μας κάνουν άγνωριστους -άγνωστους..

 
At 15/1/11 18:35 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Και ποιος γμτ θα κρατήσει το μωρό για να πάμε σινεμά;

 
At 15/1/11 21:41 , Blogger Caesar said...

Σωστά υπέθεσες ο/θ/π/κ:) και είναι αλήθεια ότι το θέμα που πραγματεύεται είναι και θα είναι τουλάχιστον ...ελκυστικό.



Ίσως έμμεσα να προτείνονται penny, αλλά τις μνημονεύω επειδή βρίσκω αρκετά σημεία που εμπίπτουν στα ενδιαφέροντά μου, όπως εδώ πχ που αναδεικνύεται η κτητικότητα και η ανάγκη προσωπικής ελευθερίας που μάλλον χρειάζεται να διατηρεί ο καθένας μας στη ζωή του.
Είχε ακόμη ιδιαίτερη σημασία γιατί είναι μια ιστορία που έχει γράψει o Schlink στις Ερωτικές Αποδράσεις. κι έτυχε να διαβάσω:)



Χα, χα υπομονή δειμε, μέχρι να μεγαλώσει

 
At 16/1/11 08:54 , Blogger fish eye said...

για την κτητικοτητα και την ελευθερια ε;
χχμμμ μεγαλη κουβεντα, πολυ και αδιεξοδη συζητηση

το μονο που εχω να πω, ειναι πως οταν αγαπας, περιοριζεις απο μονος σου την ελευθερια σου

ολα τα υπολοιπα ειναι για αυτους που παιζουν στα δαχτυλα τα συναισθηματα των αλλων γιατι οι ιδιοι δε το διαθετουν

απλο ειναι!

*την εχω δει την ταινια, ομορφη ηταν!

 
At 16/1/11 12:36 , Anonymous Anonymous said...

Πάλι καλά που κάνεις αυτές τις αναρτήσεις των ταινιών, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για σινεμά ούτε για πλάκα. Από τότε που ήρθαν τα παιδιά στη ζωή μου έχω να πάω και σκέψου ότι παλιά πήγαινα τακτικά. Σαν το Δείμο κι εγώ. Η αλήθεια είναι ότι μου έχει λείψει...

 
At 16/1/11 15:27 , Blogger Caesar said...

Ναι πράγματι μεγάλη κουβέντα & συζήτηση [❤] σε συνδυασμό με τη διαρκή εξέλιξη στους θεσμούς, στις κοινωνικές συμβάσεις αλλά και στην προσωπική εξέλιξη του καθενός μας.
Σωστά λές ότι περιορίζεται η ελευθερία αυτόματα & εκουσίως υπό την επήρεια του έρωτα & αγάπης, αλλά αυτό όπως αντιλαμβανόμαστε δεν μπορεί να διαρκεί για μια ολόκληρη ζωή! Θα ήταν πολύ μονότονο ας πουμε. Αλλωστε όσο πιο ελεύθερα συμβιώνουμε τόσο πιο ειλικρινείς γινόμαστε
Ορίστε, τώρα θυμήθηκα και την "Unfaithful" άλλη υπέροχη ταινία για τη γυναικεία ψυχοσύνθεση!



Η 7η τέχνη teleytaios, εξακολουθεί να συναρπάζει μικρούς & μεγάλους. Από το hollywood μέχρι το bollywood και από το βιβλίο μέχρι τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη, που συνήθως είναι οι καλύτερες.
Ενυγουέι θα προτεινα τις ταινίες του Τιμ Μπάρτον για την περίπτωσή σας, που είναι απολαυστικές για μικρούς & μεγάλους...

 
At 16/1/11 22:02 , Blogger stivio said...

Νομιζω οτι αν αγαπας τον αλλον
πραγματικα του διδεις την ελευτερια
να αναπτυσεται με τον δικο του ρυθμο
Δεν του λες-Σε παρακαλω μην απλωνεσαι
για να μπορουμε να υπαρχουμε μαζυ.
Θα σε βοηθησω να παρεις την υποτροφια
εστω κι αν για ενα χρονο θα ζεις
μακρυα μου..

 
At 17/1/11 17:42 , Blogger Caesar said...

stivio, κι επειδή δεν υπάρχει μόνο ένας παράγοντας, όπως ο ψυχοσυναισθηματικός, όλα ακολουθούν τελικά τον δικό τους ρυθμό. Εναν ρυθμό που συνήθως είναι πέρα και πάνω από τις ανάγκες μας.

 
At 12/2/11 13:21 , Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger