Monday, January 03, 2011

Χλόη (Chloe)

Εντάξει, όλοι μπορεί να ειχαμε κάποτε η να εχουμε τις αμφιβολίες μας για τον/την σύντροφο. Το πως αντιδρά ο καθένας μας όμως, έχει αρκετό ενδιαφέρον. Αντίδραση σε τί άλλο, παρά σε υποψία εξωσυντροφικής ή επί το επισημότερο, εξωσυζυγικής σχέσης. Οι αποδείξεις μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά οι ενδείξεις είναι που θα στήσουν όλο το παιγνίδι στο μυαλό μας. Αν προσθέσουμε και καμιά εικοσαριά χρόνια γάμου, το παιδί που έχει μεγαλώσει, την κρίση της μέσης ηλικίας, έναν καλοστεκούμενο σύζυγο ο οποίος περιστοιχίζεται και από νέα κορίτσια στα μαθήματά του ως προφεσορ στο πανεπιστήμιο, ενω
η σύζυγος ως γυναικολόγος θα έχει μόνο το γυναικείο φύλο να συναναστρέφεται, ένας μικρός σπινθήρας χρειάζεται, που προκύπτει με την απουσια του συζύγου στο πάρτυ-έκπληξη των γενεθλίων του που έχει ετοιμάσει η σύζυγος. Έχασα την πτήση ενημερώνει τηλεφωνικά και όταν με το καλό επιστρέψει, κάποια μηνύματα που διαβάζει (!) στο κινητό του μαζί με μια φωτό, η οπτική της απέναντί του αλλάζει. Στο δείπνο μαζί με ένα άλλο ζευγάρι βλέπει σαν να φλερτάρει ακόμη και την σερβιτόρα στην επιλογή του κρασιού και όχι ως φιλική συμπεριφορά όπως λέει ο ίδιος. Συνήθως αναθέτουμε την υπόθεση σε κάποιον ντέντεκτιβ για να συγκεντρώσει τα πειστήρια της απιστίας. Όχι όμως κι εδώ, κι αυτό είναι που κάνει τη διαφορά από παρόμοιες καταστάσεις. Η ιδέα έρχεται κάπως αυθόρμητα όταν η σύζυγος γνωρίζεται τυχαία με τη την Χλοη μια νεαρή και όμορφη "συνοδό" πολυτελείας. Της προτείνει να φλερτάρει τον σύζυγό της για να δει πως θα αντιδράσει στον πειρασμό ! Η συνεχεια, με τη λεπτομερή αναφορά των περιπτύξεων με τον συζυγο, που της διηγείται η νεαρά εταίρα προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις στη σύζυγο που αφήνεται να παρασυρθεί στη μαυλιστική διήγησή της. Είναι όμως πράγματι έτσι τα γεγονότα; Το κλίμα φορτίζεται πλεον ανάμεσα στο ζευγάρι αλλά και στη Χλοη που απο δολωμα μετατρεπεται σε κυνηγός αισθησιακός/ερωτικος της ίδιας της συζυγου, με αποκορύφωμα τη σεξουαλική πράξη με τον γιό της στην κρεβατοκάμαρά της, φθάνοντας στην κορύφωση με τη θέα των ρούχων και των υποδημάτων της σε μια κορυφαία σκηνή φετιχικού αισθησιασμού. Αφού ανέδειξε τις υπολανθάνουσες περιοχές των επιθυμιων μας και του ψυχολογικού μας υποσυνείδητου σε πολλά επίπεδα, η μεγάλη ανατροπή θα επαναφέρει τον κόσμο στα ίσα του.
Του Ατόμ Εγκογιάν με τους Λίαμ Νίσον, Αμάντα Σίφριντ, Τζούλιαν Μουρ

Labels:

9 Comments:

At 3/1/11 01:31 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

καλημέρα.
Νομίζω πως έχεις αναφερθεί ξανά στην ταινία,με την αφορμή της προβολής της ένα βράδυ,σχετικά πρόσφατα,από την ΕΤ-1.
Καλή ταινία και μάλλον πρωτότυπη!(για ένα,κατά τα άλλα,συνηθισμένο θέμα).

 
At 3/1/11 10:02 , Blogger Caesar said...

καλημέρα,
μάλλον θυμάσαι το Confidences trop intimes. Η "Chloe" (υποψίες) είναι ακόμη πρόσφατη για την TV...
που όντως ειναι ενδιαφέρουσα για τον τρόπο σκέψης των δύο πρωταγωνιστριών της

 
At 3/1/11 11:07 , Blogger fish eye said...

αρχικα νομιζα πως αναφερεσαι σε μια καθημερινη κατασταση ολων μας, μετα ειδα πως σχεδον αποκαλυψες το Τελος της ταινιας ;)))

καλη ταινια, εμπορικο το θεμα της και ''πιασαρικο'', εκει που δυσανασχετησα ηταν το τελος.. και οι πραγματικες σκεψεις της Χλοης.. σα λιγο too much για τα δικα μου δεδομενα..


οχι πως ειναι απιθανο να συμβει!

αν εχεις δει και το ''Natalie'' θα καταλαβες πως ειναι δυο ομοιες ταινιες ;)

 
At 3/1/11 13:01 , Blogger Caesar said...

@ ❤,
Σχεδόν χα χα , είναι όμως και καταστάσεις καθημερινές, σχεδόν αναπόσπαστες θάλεγα σε κάθε σχέση.
Η Χλόη βέβαια είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, για τα συνήθη δεδομένα της καθημερινότητάς μας

Στα υπόψιν και η Ναταλί!

 
At 3/1/11 17:20 , Blogger melian said...

Προσωπικά δε γνωριζω την ταινία, για ευχές πέρασα, από αυτά που διάβασα πάντως νομίζω πως η συζυγος πήγαινε γυρεύοντας :)
Στον οποιονδήποτε άνθρωπο (ασχέτως φύλου) που δεν είναι φρεσκοερωτευμένος αν του προσφέρεις τον πειρασμό (στο πιάτο) το πιθανότερο είναι να ενδώσει

Καλή και δημιουργική από κάθε άποψη χρονιά, Caesar!

 
At 3/1/11 18:52 , Blogger Caesar said...

Ναί melian, σε μια, ας πούμε συνηθισμένη συναισθηματική κρίση, το ενδιαφέρον εστιάζεται ιδιαίτερα ανάμεσα σε δυο διαφορετικές γυναίκες και στον τρόπο σκέψης τους.

Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου & φυσικά ανταποδίδω για ό,τι καλό επιθυμείς στη χρονιά που ξεκίνησε:)

 
At 4/1/11 10:03 , Anonymous Anonymous said...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Που τέτοιες τύχες και σε μας...

 
At 4/1/11 11:23 , Blogger Caesar said...

@ teleytaios,
σύμφωνα με τις στατιστικές δεν θ' αργήσει να ...γυρίσει (η τύχη) ;))

Χρόνια πολλά και καλά !

 
At 6/1/11 01:10 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

Caesar,
Ναι,έχεις δίκιο...Μπερδεύτηκα.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger