Friday, August 28, 2009

tickets


Οι ιστορίες που διαδραματίζονται σε μια διαδρομή με το τρένο έχουν τη δική τους γοητεία. Οι συνθήκες που ταξιδεύει κάποιος, ο προορισμός, η συντροφιά του που μπορεί να είναι η παρέα του, η οικογένειά του, ακόμη και η μοναχικότητά του επηρεάζουν διαφορετικά την εξέλιξη του ταξιδιού. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι σ' έναν κοινό προορισμό, τουλάχιστον μέχρι τον σταθμό αποβίβασης, γράφουν τη δική τους ιστορία στη διάρκεια του ταξιδιού τους.
Η ευτραφής χήρα ενός στρατηγού που συνοδεύεται από τον νεαρό που κάνει την κοινωνική θητεία του, προσφέροντας υπηρεσίες στην απαιτητική & δύστροπη χήρα, που ταξιδεύει για να πάει στο μνημόσυνο του συζύγου της, καταλαμβάνοντας πρώτη θέση χωρίς να έχει το αντίστοιχο εισητήριο, είναι μια απο τις μικρές ιστορίες της διαδρομής. O ηλικιωμένος σύμβουλος φαρμακευτικής εταιρίας που αναγκάζεται να ταξιδέψει κι αυτός με το τρένο επειδή αναβλήθηκαν οι αεροπορικές πτήσεις, προσπαθεί να γράψει στο λάπτοπ ένα μήνυμα στην γοητευτική γραμματέα για να την ευχαριστήσει για τη βοήθειά της στην έκδοση των εισητηρίων του, ονειροπολεί σε ρομαντικές προσεγγίσεις με την παρουσία της. Και οι τρεις νεαροί φίλαθλοι που ταξιδεύουν για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα θα δώσουν την πιο ζωηρή νότα στη διαδρομή όταν το εισητήριο του ενός κλέβει το μικρό παιδί μιας ταλαίπωρης οικογένειας μεταναστών. Πάντα σε κάποιο ταξίδι θα υπάρχουν πρωταγωνιστές που θα δίνουν τον τόνο και το χρώμα της διαδρομής μας. Είτε αυτή είναι μέσα σ' ένα τρένο, είτε στην ίδια τη ζωή μας που μοιάζει κι αυτή σαν ένα ταξίδι.
Από τους Όλμι, Κιαροστάμι και Λόουτς που εναλλάσσονται σαν αθέατοι μηχανοδηγοί ενός συρμού που ταξιδεύει συνεχώς μόνο που το θέαμα εδώ δεν είναι έξω από τα παράθυρα του τρένου...

Labels:

7 Comments:

At 29/8/09 13:10 , Blogger prasino liker said...

Καλημερα Caesar,
Πραγματι ,απειρες ιστοριες γραφονται καθημερινα μεσα στο τραινο,στο αεροπλανο ,στο πλοιο.Χαρα ,λυπη, προσμονη για κατι ομορφο που θα μας φερει το τελος του ταξιδιου.Η για μια ακομα φορα αρνηση για το ανταμωμα εκεινων που περιμενουν εκει στο τελος.Η αληθεια ειναι οτι στο τραινο εχεις την δυνατοτητα να αποδρασεις .Πριν η μετα τον τελικο σταθμο.
Καλο Σαββατοκυριακο.Ευχομαι καθε ταξιδι σου ,να ειναι ενα διηγημα γεματο απο γλυκα αισθηματα και ονειρα .Αυτοι που θα γραψουν βλεποντας το προσωπο σου ,να εχουν τον ωραιοτερο ηρωα τους.

 
At 29/8/09 18:58 , Blogger Caesar said...

Έτσι όπως τα περιγράφεις Likeraki, εξελίσσονται και οι ιστορίες των πρωταγωνιστών. Από την νεώτερη ηλικία μέχρι τη μεγαλύτερη, με συνδετικό κρίκο τα εισητήρια του τρένου, παρακολουθούμε με ανάμεικτα συναισθήματα για λίγο την πορεία τους στη ζωή τους.
Σ'ευχαριστώ & για τα καλά σου λόγια:)

 
At 1/9/09 13:29 , Blogger Ioulita said...

Την έψαξα και την είδα χτες. Ωραία πρόταση. Να προτείνω βιβλίο με τη σειρά μου; "Περιπλανώμενοι", από τον Γιαν Χένρικ Σβαν.

 
At 1/9/09 21:53 , Blogger Caesar said...

Ioulita,
Χαίρομαι που σου άρεσε. Κάθε φάση είχε & την αποκορύφωσή της, ταλαντώνοντας κάποια συναισθηματική μας χορδή.

Στα υπ'όψιν και ο Σουηδός, δεν κλείνει ποτέ η λίστα αναγνώσεων. Θαρρώ πως κάτι ωραίο είχες γράψει με αφορμή τον Γ.Χένρικ Σβαν σε κάποιο σου ποστ !
Σ'ευχαριστώ για την πρόταση:)

 
At 4/9/09 14:37 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

το περίεργο είναι ότι ενώ μου άρεσε κάποτε πολύ το τραίνο,τώρα διαφωνώ με την άποψη του πράσινου λικέρ - πιστεύω πως από τα τραίνα δεν είναι εύκολο να αποδράσεις,εκτός κι αν περιμένεις υπομονετικά τον επόμενο σταθμό.Γιατί φυσικά δε μπορείς να σταματήσεις όποτε θες εσύ το τραίνο να κατεβείς!
Δεν ξέρω κι αν μας ακούει τώρα ο αγαπητός Siegmund να μας πει την άποψή του...
:)
Ακούγεται πάρα πολύ ενδιαφέρον,Καίσαρα,η ταινία προβάλλεται τώρα ή να την πάρω σε βίντεο;Είμαι λίγο άσχετη με το τι προβάλλεται τώρα στους κινηματογράφους,γι αυτό ρωτώ...

 
At 4/9/09 21:48 , Blogger Caesar said...

@ ο/θ/π/κ
Όχι μόνο στον επόμενο αλλά και στον προηγούμενο σταθμό μπορείς να αποδράσεις.

Την ταινία την είδα κι εγώ σε DVD όπως και αρκετές άλλες. Eίναι αρκετά βολική λύση από τον κινηματογράφο.

 
At 20/1/10 18:31 , Blogger fish eye said...

ομορφη ταινια.. μου αρεσε η ατμοσφαιρα της, ειχε την ζεστασια μιας αλλης εποχης παρ ολα τα λαπτοπ και τα κινητα..
ακομη κι ο κυριος με του μουσακι, προσπαθει να γραψει ενα μειλ με ρομαντικα καλλιγραφικα στοιχεια..

ταινια χαρακτηρων, θα ελεγα πως η πρωτη και δευτερη ιστορια μου αρεσαν περισσοτερο απο την τριτη..

κι απογοητευτηκα οταν διαπιστωσα πως οι τρεις ιστοριες ηταν ανεξαρτητες μεταξυ τους..

:):):)

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger