Wednesday, March 19, 2008

Γιατι



Αντί να καλυτερεύουν οι συνθήκες εργασίας οδεύουν προς το χειρότερο; Αντί να μειώνεται ο χρόνος απασχόλησης, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μειώνονται οι θέσεις εργασίας & αυξάνεται η ανεργία ; Μήπως κάτι δεν πάει καλά; Μειώνεται ο ελεύθερος χρόνος, αυξάνεται το άγχος η πίεση & ο ανταγωνισμός, δλδ "arbeit macht frei" μιά κι έξω ! Σε τί συνίσταται η πρόοδος & ο πολιτισμός αν όχι στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου ;

"Σχεδόν πενήντα χρόνια / βάσανα και διωγμοί, / τώρα στη μαύρη αρρώστια / ανάξια πλερωμή / Το δίκιο του αγώνα / πολλά σου στέρησε, / μα η ζωή λεχώνα / ελπίδες γέννησε / Τίποτα δεν πάει χαμένο / στη χαμένη σου ζωή, / τ’ όνειρό σου ανασταίνω / και το κάθε σου "γιατί". / Ποτέ δε λες η μοίρα / πως σε αδίκησε / μα μόνο η Ιστορία / αλλιώς σου μίλησε / Σκυφτός στα καφενεία, / στους δρόμους σκεφτικός, / μα χθες μες στην πορεία / περνούσες γελαστός"
[ Μ. Ρασούλης / Μ. Λοϊζος ]

5 Comments:

At 20/3/08 14:47 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

Eγώ ξέρω ότι περίμενα έξω από ένα υποκατάστημα τράπεζας 2 ολόκληρες ώρες σήμερα για να πάρω χρήματα από το ΑΤΜ και τελικά ένας υπάλληλος βγήκε να πει ότι χάλασε και το μηχάνημα - εκτός της απεργίας και του κομμένου ρεύματος - και ενώ φαινόταν να ανεφοδιάζεται με χρήματα,μπλόκαρε η λειτουργία του.Δεν είναι μόνο οι χαμένες 2 ώρες,η ορθοστασία,η κούραση,το μηδέν αποτέλεσμα.
Λίγο ακόμη και θα καταλήξουμε όλοι απαθείς,αν δεν το έχουμε ήδη πάθει.Με ποιον να τα βάλεις;
Τίποτε δε λειτουργεί πια.
Και με αυτό,το ευχάριστο σχόλιο,να ευχηθώ καλό απόγευμα!
:)

 
At 20/3/08 17:17 , Blogger ΑΝΑΣΑ said...

Είναι και αυτές οι μυρωδιές απο τις σακούλες στα πεζοδρόμια που δείχνουν με απόλυτο τρόπο την κατάσταση στην πόλη...σαν εικόνα, η πιό δυνατή απο όλες...και είμαστε όλοι συμμέτοχοι...εμείς-εγώ-εσύ, ...ώς κράτος...και αυτή είναι η ποιότητα ζωής μας...αυτή και καμμιά άλλη

 
At 20/3/08 22:07 , Blogger Caesar said...

@ όλα θα πάνε καλά...
Είναι κι αυτό ένα από τα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες. Ελπίζω να είχες μαζί σου κάτι, να διαβάσεις ή ότιδήποτε άλλο, για να μην χαθεί εντελώς ο χρόνος σου. Ισως το πιό πολύτιμο πράγμα για όλους μας :)




@ ανασα,
Φαίνεται πως κατά περιόδους διανύουμε κάποιους, ας πούμε κραδασμούς, στο κοινωνικό μας πλαίσιο. Όντας μέσα σ' αυτό, το σκηνικό όλοι μας λίγο-πολύ ταλανίζουμε & ταλανιζόμαστε. Ίσως είναι κάτι αναπόφευκτο. Ενας κύκλος που κάθε φορά προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
Πόσο ανεξάρτητος μπορεί να είναι κανείς, όταν όλα επηρεάζουν όλους ;)

 
At 22/3/08 13:46 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

@caesar:

Ξαναδιάβαζα έναν τόμο από τον Μεγάλο Ανατολικό του Εμπειρίκου(δεν είχα εμπεδώσει κάποιες σκηνές)αλλά οπωσδήποτε δεν ήταν και ό,τι καλύτερο περιμένοντας το ρεύμα να έρθει και να λειτουργήσει το ΑΤΜ.
Εν πάση περιπτώσει,ο Εμπειρίκος λειτούργησε κατευναστικά,με τα γραφόμενά του,στο νευρικό μου σύστημα.
:)))

 
At 22/3/08 16:23 , Blogger Caesar said...

@ όλα θα πάνε καλά...
Ισως κάποιος τόμος από το "Κεφάλαιο" του Μαρξ, να ταίριαζε πιο πολύ στην περίσταση ;))

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger