Thursday, October 07, 2010

εναλλαγη

Κοιτάζω από το παράθυρο πως αλλάζει το τοπίο και, κάθε φορά στη στροφή γυρνώντας το βλέμμα προς τα πίσω αναλογίζομαι πόσο γρήγορα απομακρύνονται και χάνονται στο βάθος όλα εκείνα που περάσαμε και γίνονται αμέσως παρελθόν. Σαν να παγώνει ο χρόνος εκεί πίσω σκέφτομαι, κι ότι είδαμε δεν αλλάζει, κι έτσι αναλλοίωτο λέω θα παραμένει πάντα στη μνήμη. Κι όσο κινείται ο συρμός θα παρατηρώ να αλλάζει μόνο ο εαυτός μου & οι συνεπιβάτες, κρατώντας την τελευταία εικόνα τους μέχρι τον σταθμό αποβίβασης.

6 Comments:

At 7/10/10 09:10 , Blogger fish eye said...

χχμμμ
ειναι αναλοιωτο λες το παρελθον στη μνημη; ή ΑΥΤΗ κραταει ο,τι θελει και οπως το θελει;))

οσο για τουςσυνεπιβατες ποτε δε θα δουμε το πραγματικο τους προσωπο, ουτε ομως αυτοι το δικο μας δε σου λεει κατι αυτο ;;)))

 
At 7/10/10 22:12 , Blogger Caesar said...

@ ❤
θα έλεγα ότι το κρατάει έτσι όπως τα είδε για τελευταία φορά, πέρα από το ότι επιλέγει εκείνα που θέλει;)
....................
έστω εκείνο που βλέπουμε μέχρι να χωρίσουν οι δρόμοι τους....

 
At 8/10/10 04:24 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

Καλημέρα.
Όσο περνάει ο καιρός,τόσο το ταξίδι με το τραίνο,όταν,σπάνια,το επιχειρώ, μου κάνει παιχνίδια.Το τοπίο που λες πως φεύγει όλο και πιο γρήγορα από τα μάτια και ο χρόνος που μοιάζει να μην είναι σε άμεση συνάρτηση...Αυτά σκέπτομαι πάνω στο τραίνο κι ίσως αυτό να είναι η αιτία που το αποφεύγω καθώς μεγαλώνω.

 
At 8/10/10 08:33 , Blogger Caesar said...

@ ο/θ/π/κ
Καθώς μεγαλώνουμε αλλάζουν τα πράγματα μαζί μας, μάλλον τα βλέπουμε διαφορετικά, λόγω των εμπειριών μας που έχουμε αποκτήσει. Ίσως η κίνηση πάνω σε ένα μέσον που δεν χρειάζεται να οδηγούμε οι ίδιοι όπως, όπως το τραίνο, δίνει την ευκαιρία & το ερέθισμα στις σκέψεις μας να κάνουν το δικό τους "παιχνίδι"
Καλημέρα ...βροχερή!

 
At 8/10/10 20:17 , Blogger kovo voltes... said...

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν...Η οπτική γωνία που κοιτάς τη ζωή κάθε φορά κάνει τη διαφορά καίσαρα μου...Και κατά πόσο βέβαια θες να μοιραστείς με τους συνεπιβάτες τις εικόνες σου...

 
At 8/10/10 23:32 , Blogger Caesar said...

@ k/v,
Συμφωνώ με τον Ρασούλη:)

Και βέβαια η οπτική γωνία κάνει τη διαφορά.
Ο κόσμος είναι ένα υπέροχο θέαμα.

"Για να απολαύσεις όμως το θέαμα πρέπει να έχεις μια καλή θέση, και σ΄ αυτόν τον κόσμο οι περισσότερες θέσεις είναι κακές"

[Χένρι Ρούρντα, Ολλανδός μαθηματικός]

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger