Thursday, April 11, 2019

Ιστορια μιας μοιχειας

Ποιός/α δεν θα ΄θελε, δεν θα επιθυμούσε και μια διαφορετική ζωή, μια παράλληλη, μια δεύτερη μια μυστική ζωή. Πέρα από τα καθημερινά, τα συνήθη και τα αναμενόμενα. Εκεί άλλωστε δεν είναι η πηγή της ζωής; στο ποθητό και προφυλαγμένο πολύ ή λίγο. Σ' εκείνο που σε προκαλεί να ρισκάρεις την ασφαλή και τακτοποιημένη σου ζωή. Εκείνο που σε ξαναζωντανεύει, που σε κάνει να ζεις δυό ζωές ταυτόχρονα.
....................
"...τώρα η Κλέμενς αναρωτιέται αν, σε όλο το νησί υπάρχει έστω ένα ζευγάρι σαν κι αυτούς, δηλαδή τόσο όμορφο να το βλέπεις, τόσο ευλογημένο, δεμένο από την αμοιβαία έλξη, ακριβώς επειδή είναι παράνομο. Κάποιοι που να δραπετεύουν από μια άλλη ζωή, την πραγματική ζωή. Η μυστικότητα μοιάζει με όνειρο, ποθητό και περιορισμένο, που θα χαθεί στο φως της μέρας. Όχι, σίγουρα δεν υπήρχε κανείς σαν κι αυτούς: όλοι, εκτός από τους δυο τους, ζούσαν τη συνηθισμένη τους ζωή. Όμως δε θα 'πρεπε να είναι έτσι τα πράγματα, σκέφτηκε η Κλεμ , μήπως δεν είναι αυτή τη πραγματική ζωή;..."
 ["Ιστορία μιας μοιχείας"- ΕΝΤΟΑΡΝΤΟ ΑΛΜΠΙΝΑΤΙ]
Ίσως είναι η ιστορία που πολλοί θα επιθυμούσαν να έχουν, αν όχι ο καθένας...
.......................
Ένα κυνηγητό με μια δανεική ευτυχία, με μια δανεική ζωή, μ' ένα αύριο που δεν είναι πάντα σίγουρο. Ένα διαρκές τρέξιμο με το χρόνο σε μια άλλη διάσταση. Συμπυκνωμένη ευτυχία σε ελάχιστες στιγμές και καταστάσεις έντονες. Ένας τρόπος διαφυγής και απογείωσης σε άλλες διαστάσεις, σαν ένα δυνατό, μεθυστικό  ποτό....

Unfaithful...

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger