Sunday, September 27, 2009

παραλληλες πορειες

Oι αγάπες μου λείπουν. Όπως κι εγώ. Είναι σ/κ και είναι μαζί με τους αποκλειστικούς αγαπημένους τους. Θα ξανάρθουν πάλι όταν θα ξεκινήσει η εβδομάδα με τις εξωτερικές υποχρεώσεις και τότε θα ξανασμίξουμε. Θα ακούσω και θα διαβάσω τις εντυπώσεις τους, τις επιθυμίες τους & τις ελπίδες τους, τα παράπονά τους από τη ζωή τους. Θα πούμε για ό,τι μας άρεσε, από τις ταινίες και τα βιβλία που προλάβαμε να δούμε και να διαβάσουμε. Θα κλάψουμε και θα γελάσουμε με όσα τους συμβαίνουν και με όσα περίμεναν ότι θα συναντήσουν στη ζωή τους, αλλά αυτή τα έφερε αλλιώς. Θα τραγουδήσουμε πολλές φορές μαζί με την Ελευθερια: εδώ στου δρόμου τα μισά / έφτασε η ώρα να το πω / άλλα είναι εκείνα που αγαπώ / γι' αλλού γι' αλλού ξεκίνησα" και θα μοιράσουμε τη ζωή μας σε ό,τι πραγματικά αξίζει ν' αγαπάμε, γιατί ο έρωτας είναι περίεργος κι αν τον αφήσεις ελεύθερο θα σε αναποδογυρίσει που λένε, κι άντε μετά να τα μαζέψεις, κι έπειτα, ξανά πάλι με τον ύμνο της Ελευθερίας να τραγουδάμε σε κάποιο στέκι "άλλο δράμα δεν θα ζήσω / φτάνει αυτό τ' αποψινό / κι άμα πιώ κι άμα μεθύσω παρηγόρα με" Κι έτσι θα περάσουμε πάλι τη βδομάδα, και τον χειμώνα που έρχεται, ισορροπώντας ανάμεσα σε διχασμένες αγάπες & ζωές, άνάμεσα στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις και στις οικογενειακές. Προσπαθώντας να είμαστε εντάξει στους περισσότερους άν όχι σε όλους, σε μια πορεία λίγο πολύ κοινή για όλους μας.

Labels:

5 Comments:

At 27/9/09 13:29 , Blogger prasino liker said...

Caesar καλημερα,
Ετσι ειναι.Οι εμφανισεις των αγαπημενων ποτε πυκνωνουν ,ποτε αραιωνουν οπως τα συννεφα.Ποτε γινεται χαμος στο σπιτι ,ποτε μοναξια.Συζητησεις ατελειωτες.Τα αποτελεσματα οχι οπως τα θελουμε παντα.Πιο ρολο να παιξουμε;Παντα αλλαζει.

 
At 27/9/09 14:22 , Blogger melian said...

και η βδομάδα που έρχεται μπορει να φέρει κάποιες μοναδικές στιγμές από κείνες που μετα από χρόνια κάνουν καποιον να λεει : "όμορφη που΄ναι η ζωή !", και ο χειμώνας επίσης....και γιατί μου καρφωθηκε τωρα στο μυαλό ότι οι αγαπες που κουβαλαμε μεσα μας ποτέ δε "λειπουν" ?
απλα απομακρυνονται λιγο για να τις επιθυμησουμε ακομη πιο πολυ...

καλη Κυριακη, Caesar :)

 
At 27/9/09 18:28 , Blogger Caesar said...

Likeraki γειά σου, σκέφτομαι ότι πρέπει είναι ένας καλός συνδυασμός η περιοδικότητα των εμφανίσεων αγαπημένων μας ανθρώπων, όπως και η εναλλαγή της μοναξιάς με την πληθωρική παρουσία.
Κι ο ρόλος μας, ο ρόλος μας "αλλάζει κάθε που βραδυάζει" έτσι όμορφα όπως το λέει & η Ελένη Τσαλιγοπούλου !




Melian,
πόσο ευχάριστη η παρουσία σου έπειτα από καιρό!
Ναί, ποτέ δεν λείπουν, τουλάχιστον εκείνες που αντέχουν...
Και πιστεύω ότι ξέρεις πως να την κάνεις όμορφη τη ζωή:)

"Μια ιστορία αγάπης διαδραματίζεται ακόμη κι αν ξέρουν οι εραστές ότι έρχεται ο χειμώνας και θα χαθούν"

 
At 28/9/09 09:58 , Blogger Ioulita said...

Κοίτα να δεις σύμπτωση, Caesar, από την Παρασκευή και μετά ακούω ασταμάτητα αυτό το τραγούδι της Αρβανιτάκη, κυρίως για τον στίχο "κι αν στον έρωτα κυλήσω, Θε μου σχώρα με, κι άμα πιω κι άμα μεθύσω, παρηγόρα με". Αυτό το "...στον έρωτα κυλήσω..." πόσο μ' αρέσει!
Την άποψή μου για το "παράλληλα" ίσως να την έχεις διαβάσει, δεν πολυπιστεύω σε αυτό, καταλαβαίνω πώς το εννοείς, αλλά η τομή στον χρόνο που φέρνει ανθρώπους κοντά, δεν τους αφήνει να πορευτούν ξανά παράλληλα. Έτσι θαρρώ σήμερα, τώρα. Αυτά, ξέρεις, αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη!... Καλημέρα...

 
At 28/9/09 13:42 , Blogger Caesar said...

Κορυφαίο άσμα, Ioulita,
θρυαλίδα για ευαίσθητες καρδιές:)

Χαίρομαι όταν ακούω σκέψεις & απόψεις που δεν είναι απόλυτες, & δέχονται, ή τουλάχιστον φιλτράρουν ερεθίσματα κι επιρροές !

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger