Thursday, January 22, 2009

δεσμοι


Είναι γνωστό πόσο ισχυροί δεσμοί αναπτύσσονται ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα. Ιδιαίτερα, παροιμιώδης είναι η αφοσίωση του σκύλου στον άνθρωπο. Εδώ όμως, όπως διάβασα μια μικρή είδηση, πρόκειται για την αφοσίωση του ανθρώπου προς το αγαπημένο του τετράποδο!
Μια υπηρεσία κοινωνικής αρωγής της Λιέγης στο Βέλγιο, προσέφερε φιλοξενία σε οκτώ άστεγους, στα γραφεία μιας τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, για να προφυλαχθούν από το δυνατό κρύο που επικρατούσε στην περιοχή. Οι άστεγοι όμως αρνούνταν να μπουν στο κτίριο χωρίς τα αγαπημένα τους τετράποδα. Έτσι λοιπόν οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας αρωγής πρότειναν στους φίλους μας να στεγάσουν και τα σκυλιά τους προκειμένου να κάμψουν τις αντιρρήσεις τους.

Labels:

12 Comments:

At 22/1/09 19:01 , Blogger Roadartist said...

..teleio.. apo tote pou "exasa" to katoikidio mou den exw to kouragio na parw allo..
Einai desmoi zwhs..

 
At 22/1/09 20:57 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

μου φαίνεται απόλυτα λογικό...Δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτούς τους φίλους είτε ως clochard είτε ως άνθρωπος που έχει ένα κεραμίδι στο κεφάλι του.
Καλησπέρα!

 
At 22/1/09 23:42 , Blogger prasino liker said...

Caesar σιγουρα καποιος που εχει ζωα και τα αγαπαει μπορει να συμφωνησει με την αποφαση αυτων των ανθρωπων.Φιλοι παντοτινοι που δεν ζητουν τιποτα περισσοτερο απο λιγο φαγητο και μια ζεστη και τρυφερη συντροφια.

 
At 22/1/09 23:50 , Blogger librarian said...

Χωρίς στέγη και με παρέα είναι καλύτερα από ότι μόνος και με στέγη, αλήθεια.

 
At 23/1/09 19:11 , Blogger Caesar said...

Καλησπέρα σας:)

@Roadartist,
Δεν ξέρω από πού πηγάζει αυτό το δέσιμο με τα κατοικίδια. Ίσως επειδή είναι συνήθως απροστάτευτα & αφοσιωμένα στον άνθρωπό τους. Αν και υπάρχουν κάποιοι που προδίδουν αυτήν την εμπιστοσύνη που τους έχουν τα ίδια τα ζωάκια.





@ ο.θ.π.κ.,
Ναί, λογικό και επιπλέον ο clochard αναπτύσσει ακόμη πιο ισχυρούς δεσμούς με τον σκύλο του γιατί είναι ο μοναδικός του σύντροφος, πιστός κι αφοσιωμένος που τον προστατεύει τις νύχτες & τον κρατάει συντροφιά στις περιπλανήσεις για την προσπάθεια της καθημερινής επιβίωσης μέσα σε δύσκολες συνθήκες για αναζήτηση φαγητού & καταφυγίου κάτω από γέφυρες σε γιαπιά, πάρκα και παγκάκια, εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα.
ΥΓ: Να μου χαϊδέψεις τις όμορφες γατούλες σου:)




@ prasino likeraki,
Έτσι ακριβώς, που δεν ζητούν τίποτε περισσότερο από αυτά που γράφεις αλλά που προσφέρουν πολλά περισσότερα από αυτά που παίρνουν. Ιδίως για αυτή την κατηγορία των συνανθρώπων μας (τους άστεγους) πιστεύω ότι τα αγαπημένα τους τετράποδα είναι κάτι παραπάνω κι από την ανθρώπινη φιλία κι εμπιστοσύνη που προφανώς στερήθηκαν ή έχασαν σ'αυτό το δύσκολο & ανταγωνιστικό περιβάλλον που συμβιώνουμε όλοι μας.




@ librarian,

Aυτό που γράφεις μου είναι κάπως δύσκολο να το αποδεχθώ, εκτός αν εννοείς προσωρινά χωρίς στέγη
anyway,
μακάρι να είχαμε και την άποψη κάποιου που βρίσκεται σε μια κατάσταση σαν κι αυτή που προτείνεις, δλδ χωρίς στέγη & με παρέα.

 
At 23/1/09 21:07 , Blogger piXie said...

Αγάπη αμφίδρομη μάλλον! Είναι όμορφο να κάποιον να δίνει την αγάπη από μέσα του, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα σκυλάκι! Πάντα λένε...ο σκύλος, ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου...Κι ο άνθρωπος? Αυτός τι είναι για το σκύλο!
Καλό βράδυ...Ψιχαλίζεται η πόλη...μαζί και το σκοτάδι της...

 
At 23/1/09 22:32 , Blogger librarian said...

Όντως δύσκολο και σκληρό για να το αποδεχθεί κανείς αλλά απλά τονίζω πόσο σημαντική είναι για τον άνθρωπο η παρέα, ακόμα και ενός σκύλου.
Αν έχεις στέγη και είσαι δίχως παρέα είσαι μισός το ίδιο και αν δεν έχεις στέγη.

 
At 24/1/09 17:40 , Blogger Caesar said...

@ piXie,
Aν υποθέσουμε οτι ο άνθρωπος είναι πιο εξελιγμένο όν από όλα τα ζώα, μάλλον θα έπρεπε να είναι πιο απαραίτητος για έναν σκύλο:)
Νυχτώνει σε λίγο, καλό βράδυ κι απο μένα





@ librarian,
Εξακολουθεί να μου φαίνεται υπερβολική ή σύγκριση ότι μπορεί να είναι το ίδιο!

 
At 25/1/09 02:07 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

@caesar:

Μόλις τις χάιδεψα και για σένα!Καλή Κυριακή να έχεις!

 
At 26/1/09 14:25 , Blogger prasino liker said...

Ενας Caesar πρεπει να γινει γνωστος. Φροντισε λοιπον το Εθνος της Κυριακης και στο ενθετο Εθνος Aουτ να γινει αναφορα για το εργο σου.Πολυ ωραιο το κειμενακι. Συγχαρητηρια! και σε ανωτερα.

 
At 26/1/09 22:02 , Blogger Caesar said...

Σ'ευχαριστώ likeraki μου, αν και δεν είναι στις επιδιώξεις μου :)

 
At 23/2/09 11:37 , Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger