Monday, January 21, 2013

Εξω απο το κουτι...




Ενας ηρωας του διαδυκτιου; ενας συγχρονος Προμηθεας; ενας ελευθερος ανθρωπος, που προσπαθησε να διαδωσει και να διαφυλαξει την ελευθερια στο διαδικτυο, οπως εγραψε στο μανιφεστο του ο Ααρον Σβαρτς:"Η πληροφορια ειναι εξουσια, καποιοι θελουν να την κρατησουν προς οφελος τους. Η παγκοσμια πολιτιστικη και επιστημονικη κληρονομια ψηφιοποιειται και κλειδωνεται απο μια χουφτα ιδιωτικες εταιρειες" ελεγε ο ιδιος. Ανησυχο κι εφευρετικο πνευμα φαινεται να ασφικτιουσε μεσα σε περιορισμενους και συνηθισμενους χωρους σκεψης κι εργασιας, αναζητωντας καινουργιους δρομους. Οπως διαβαζω στο ενδιαφερον ρεπορταζ της Ντανι Βεργου "Ωμες σκεψεις". Αυτο-εκπαιδευτηκε διαβαζοντας απιστευτο αριθμο βιβλιων, περισσοτερο φιλοσοφιας, γραφοντας για τον ψυχολογικο πονο, τον "καυτο φουρνο" των σκεψεων που μας φοβιζουν η μας αγχωνουν... Ποσο κοντα ειναι ομως το ονειρο με την πραγματικοτητα οταν μετατρεπεται σε εφιαλτη; "Φαινεται οτι ειναι εντυπωσιακα δυσκολη η ζωη. Δεν ερχεται με εγχειριδιο οδηγιων. Και οι συμβουλες που δινουν οι γονεις ειναι σκορπιες. Η τηλεοραση και οι εφημεριδες δεν προσφερουν περισσοτερα απο στενομυαλες γρηγορες συμβουλες και δεν ειδα ποτε ενα σχετικο μαθημα στο σχολειο..." εγραφε ο ιδιος, που φαινεται να πεταξε πολυ κοντα στον ηλιο της αληθειας με τα νεανικα του φτερα, που τελικα δεν αντεξαν!

Labels:

2 Comments:

At 22/1/13 00:23 , Blogger prasino liker said...

Iσως ο τροπος σκεψης των χακερ να καλυπτει την καταχνια που περιβαλει ολους εμας.Αλλα μαλλον αυτη η καταχνια ειναι που τους εξαφανιζει.
Ο Ελληνας χακερ Αλεξανδρος Π δηλωσε οτι
//Ο ανθρωπος πρεπει να γνωριζει τα παντα και εγω ειμαι συλλεκτης εμπειριων.//
και //Ο καπιταλισμος ειναι ευκαιρια και η ευκαιρια ελευθερια//
Μαλλον ολοι κανουν ενα αγωνα γνωσης που αλλους τους οδηγει στον θανατο και αλλους στην φυλακη.

 
At 22/1/13 22:39 , Blogger Caesar said...

Εξευγενισμενα πνευματα & δημιουργικα μυαλα, ατομα με ιδιαιτερες ικανοτητες που προηγουνται της εποχης τους & δημιουργουν το μελλον.

Η πληροφορια οδηγει στη γνωση κι απο εκει πιθανον στη σοφια.
Ισως ομως η κακη διαχειριση της γνωσης να οδηγει κι εκει που λες, Likeraki

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger