Sunday, January 06, 2013

To Rome With Love

Η σοφια ερχεται με την ηλικια, λεει στο τελος της ιστοριας ο νεαρος φοιτητης της αρχιτεκτονικης στον μεγαλυτερο του, διασημο αρχιτεκτονα που επισκεφθηκε τη Ρωμη για διακοπες, οπου ζουσε καποτε νεος  κι ο ιδιος και με τις ιδιες ανησυχιες που εχει τωρα κι ο νεαρος φιλος του. Ισως ομως να ειναι και η συνειδηση του νεαρου, ισως κι ο μελλοντικος του εαυτος. Ετσι ομως ειναι με τον Γουντυ Αλεν, ολα ειναι πιθανα στην ομορφη Ρωμη που διαλεξε αυτη τη φορα για να ξεδιπλωσει τις αιωνιες αμφιβολιες, τους προβληματισμους αλλα και τις ανθρωπινες φιλοδοξιες / ματαιοδοξιες, μεσα απο τεσσερις υπεροχες παραλληλες ιστοριες του, η μια καλυτερη απο την αλλη, που καλυπτουν καθε δυνατη εκδοχη των επιλογων στη ζωη μας. Ειναι και παραμενει επινοητικος  και ανεξαντλητος, ευρηματικος & φιλοσοφημενος, αλλα και απολαυστικος, καταφεροντας να αναδειξει αλλα και να σατυρισει τα περισσοτερα πραγματα της παραλογης καθημερινοτητας μας, συμμετεχοντας ακομη κι ο ιδιος σε μια απο τις ιστοριες του.

Labels:

4 Comments:

At 6/1/13 12:48 , Blogger kovo voltes... said...

Η σοφία έρχεται με την ηλικία...χμμμ...Εγώ πιστεύω ότι έρχεται με τα βιώματα. Και αυτά τα δυνατά βιώματα που προσδίδουν σοφία, απο ηλικία δεν ξέρουν...Καλώς ή κακώς.
*είχε πρόσφατα στην ΕΤ3 νομίζω ένα αφιέρωμα στο Γούντυ Άλλεν με μια σειρά ταινιών του. Έχει κάτι ιδιαίτερο στην κινηματογράφιση του. Κάτι που ισορροπεί ανάμεσα στο ελαφρύ και το στοχαστικό. Ιδιαίτερο.

 
At 6/1/13 14:58 , Blogger Caesar said...

"...μαζι με την εξαντληση" απαντα ο μεντορας του, συμπληρωνοντας τη διαπιστωση του νεαρου φοιτητη.
Συμφωνω με την εμπειρια που προσδιδουν τα βιωματα του καθενος, που αν συνοδευονται & με καποια προσωπικη θεωρητικη καταρτιση/υποβαθρο, ακομη καλυτερα.
΄Οσο για τα αφιερωματα της ΕΤ3 καθε Σαββατο βραδυ στον αξεπεραστο Γουντυ, δεν θα μπορουσα να τα χασω! Ηταν το καλυτερο "βοτανο" στο τελος καθε αγχωτικης εβδομαδας.
Αυτη την ισορροπια που περιγραφεις Ελσα, αποζητω/προσπαθω να κρατω κι εγω, που θαλεγα οτι ειναι μια απο τις πολλες... συνιστωσεις της κοσμοθεωριας του αγαπημενου Γουντυ Αλλεν.

 
At 7/1/13 11:33 , Blogger fish eye said...

γουντυ αλλεν με κλειστα ματια γιατι εχει ενα δικο του τροπο να αναφερει την καθημερινοτητα.. και οι ταινιες του δειχνουν σαν να εχουν τη δικη τους φυσικη ροη, σαν να μην εχει καταβαλει καμμια προσπαθεια

η σοφια σαφως ερχεται με το περασμα της ηλικιας, αλλα δε συμβαινει παντα, ειναι πολλοι αυτοι που παραμενουν ανωριμοι

καλημερα καισαρα (με ζεστο καφε στα χερια)

 
At 7/1/13 20:39 , Blogger Caesar said...

Σιγουρα δεν συμβαινει παντα, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση επειδη επιβεβαιωθηκαν οι προβλεψεις του ηρωα της ιστοριας, εγινε και η διαπιστωση περι σοφιας και ηλικιας.

Πραγματι ο τροπος του Γ. Α. ειναι μοναδικος αλλα και ευφυης θα ελεγα.

Καλη εβδομαδα

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger