Sunday, November 11, 2012

long night

Όλα έρχονται στην ώρα τους. Με ακρίβεια δευτερολέπτου. Κι όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ψάχνει για δικαιολογίες. Κι αν ήρθαν έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα κι όχι διαφορετικά, δεν υφίσταται ποτέ τέτοιο δίλημμα. Γιατί όχι μόνο έρχονται στην ώρα τους αλλά και με τον τρόπο που έρχονται και όχι αλλιώς. Σαν ένα αυτόματο που ακολουθεί ντετερμινιστικούς αιτιατούς νόμους.
.....................

"Απ' τ' ασύλληπτα βάθη τ' ουρανού έφτανε
η μαρμαρυγή κονιορτοποιημένων άστρων"
[Virginia Woolf]

4 Comments:

At 12/11/12 15:09 , Blogger kovo voltes... said...

Μερικές φορές όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, μας φανερώνουν μια απόλυτη νομοτέλεια του σύμπαντος που λειτουργεί αυτόνομα, έξω απο τον καθένα μας. Όλα συμβαίνουν, όλα μπορούν να συμβούν, τίποτα μα τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όποιος το πίστεψε πλανήθηκε...

 
At 12/11/12 21:13 , Blogger Caesar said...

Συμφωνώ πως δυνητικά όλα μπορούν να συμβούν, αλλά, δεν συμβαίνουν όλα. Συμβαίνει μόνο ένα από όλες τις δυνατότητες.
Η απορία μου είναι γιατί συμβαίνει αυτό που συμβαίνει και, όχι κάτι οτιδήποτε άλλο.
Ίσως είναι φιλοσοφικό το ερώτημα;)

 
At 12/11/12 22:15 , Blogger kovo voltes... said...

Μα αν δε συνέβαινε αυτό αντί του άλλου (που μπορεί να σου ήταν και πιο πιθανό στην πραγμάτωση του), πώς θα αναρωτιόσουν/μασταν για τα μυστήρια της ζωής?...Έχει και αυτό το ερωτηματικό το λόγο του (και ας είναι ώρες ώρες αφόρητο μα το Θεό...)

 
At 13/11/12 23:33 , Blogger Caesar said...

Ναι, τα πραγματικά μυστήρια της ζωής και όχι των κατεργάρηδων, είναι άκρως ενδιαφέροντα έως αφόρητα.
Υποθέτω πως για να συμβεί ένα οποιοδήποτε γεγονός έχει προϋπάρξει/προσυμβεί ήδη κάποιο άλλο που το προκάλεσε. Πηγαίνοντας λοιπόν χρονικά προς το παρελθόν ανακαλύπτουμε την αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν στο τελευταίο. Για οποιοδήποτε θέμα, είτε ατομικό, είτε συλλογικό. Παρακολουθώντας το παρελθόν διακρίνεται να υπάρχει μια σειρά γεγονότων που δεν μπορεί πλέον να αλλάξει ή να διαφοροποιηθεί στο παραμικρό. Άραγε να υπάρχει μία και μοναδική στιγμή από την οποία ξεκίνησαν όλα!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger