Wednesday, September 26, 2012

Activisme

Δεν γνωρίζω πού και πώς βρίσκουν το απαραίτητο θάρρος και την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να τα καταφέρουν εκεί όπου άλλοι απέτυχαν. 
 
Όπως διαβάζω στο ρεπορτάζ της εφημερίδας εδώ. είναι ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών στην Ιταλία και στο Μεξικό και έγραψαν τις εμπειρίες τους σε βιβλία που η κυκλοφορία τους βάζει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους.
Η Lydia Cacho. και η Rosy Canale.τα έβαλαν με τα κυκλώματα και το οργανωμένο έγκλημα και τόλμησαν αποκαλύψεις με κίνδυνο της ζωής τους.
Χρειάζεται σθένος & κουράγιο και είθε να παραμείνουν έτσι, άτρωτες & δυνατές γιατί και οι δύο έχουν κακοποιηθεί βάναυσα και έχουν φθάσει πολύ κοντά στα όρια της επιβίωσης, όπως περιγράφουν κι ίδιες τις δύσκολες κι επώδυνες εμπειρίες τους.

Labels:

4 Comments:

At 26/9/12 12:08 , Blogger Levina said...

Kαλημέρα

Είναι δυο ονόματα που φάνηκαν, όμως υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες και περισσότερο στον Μουσουλμανικό κόσμο που χάνουν την ζωή τους με φρικτό θάνατο κάθε που υψώνουν το ανάστημά τους... ανώνυμες δασκάλες στο Αφγανιστάν, γιατροί , δημοσιογράφοι, υποψήφιες για πολιτικές θέσεις, συγγραφείς... πόση ψυχή έχουν και αντικρίζουν τον θάνατό τους κάθε μέρα?
Πραγματικά τις θαυμάζω !

να έχεις μια όμορφη μέρα !

 
At 26/9/12 15:43 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Αυτό είναι γενναιότητα κι όχι πίσω από τον καναπέ ή στο καφενείο να φωνάζουμε...

 
At 26/9/12 22:25 , Blogger Caesar said...

Levina γειά, ευτυχώς που υπάρχουν κι όλες αυτές οι αντιστάσεις που αναφέρεις, αλλιώς θα είμασταν ακόμη στο μεσαίωνα και στο καθεστώς της δουλείας. Όχι ότι έχουμε ξεμπλέξει εντελώς από αυτά τα στάδια σε όλο τον πλανήτη' μάλλον έχουν εκσυγχρονιστεί & προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα. Η πάλη είναι συνεχής & πράγματι είναι πολλοί εκείνοι/νες που μένουν στην αφάνεια...


δείμε, ενίοτε & η γενναιότητα προκύπτει/γεννιέται, από τις συνθήκες

 
At 26/9/12 22:38 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Σε τούτο δε διαφωνώ...

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger