Sunday, October 30, 2011

keep walking

Άλλαξα την ώρα από νωρίς και σκέφθηκα τι απλά να γυρίζαμε έτσι το χρόνο πίσω. Έστω και μια ώρα. Για πολλούς ακόμη κι ένα λεπτό θα μπορούσε να ήταν πολύ σημαντικό. Βέβαια ο χρόνος δεν αλλάζει γιατί μάλλον δεν υφίσταται παρά μόνο στο μυαλό μας. Οι πράξεις μας και η αλληλουχία των γεγονότων που αυτές προκαλούν είναι που προκαλούν & τη χρονική εντύπωση, όπως και η εναλλαγή της μέρας με τη νύχτα. Κι αυτή η φάση είναι που μ' αρέσει. Νωρίς λίγο πριν ξημερώσει μια μέρα σαν κι αυτή άνοιξα την πόρτα του σπιτιού και βγήκα στην πρωινή κυριακάτικη ησυχία περπατώντας και σιγοτρέχοντας στους έρημους δρόμους. Μοναδικές στιγμές σαν από κάποιο θρίλερ, ακούω μόνο τα βήματά μου στο ημίφως του συννεφιασμένου ουρανού, και το μυαλό μου αδειάζει από τις καθημερινές σκέψεις & τα ατέλειωτα προβλήματα που μας ακολουθούν. Πότε τρέχω αργά κι άλλοτε γρήγορα σαν να θέλω να δοκιμάσω τις αντοχές μου κι έπειτα πάλι περπατώ σαν φάντασμα λίγο πριν το ξημέρωμα φωτίσει τη μέρα. Επιστρέφω στο σπίτι χαλαρός και το κορμί μου δέχεται μ' ευχαρίστηση το χλιαρό νερό στη ντουζιέρα. Κι έπειτα σου γράφω αυτές τις γραμμές γιατί σκέφτομαι πως υπάρχουμε κι εμείς ανάμεσα σε όλα τα άλλα τα τόσο άγνωστα πλέον που θα μας συναντήσουν στην πορεία μας...

8 Comments:

At 30/10/11 09:03 , Blogger kovo voltes... said...

...και να΄μαστε παρέα για να τα αντιμετωπίσουμε όσα έρθουν. Η ενότητα είναι σπουδαίο πράγμα στις μέρες μας. Καλώς επέστρεψες και άς άργησες πολύ...;))

 
At 30/10/11 09:55 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

Χαίρομαι τόσο πολύ που γύρισες,Caesar...Ερχόμουν κατά καιρούς εδώ αλλά πλέον είχα την υποψία μη δεν ξανάγραφες.Τι ευχάριστη έκπληξη!Και συμπίπτει με το ότι άρχισα - μόλις χθες - να μαζεύω τις ταινίες που έχεις προτείνει έως τώρα σε λίστα,από την αρχή,με σκοπό να ξεκινήσω να τις δω.
Καλημέρα,καλή Κυριακή,συνέχισε να υπάρχεις στον μπλογκοχώρο.

 
At 30/10/11 11:28 , Blogger fish eye said...

ποιος ξερει που θα οδηγησει τον καθενα μας η ολη αυτη κατασταση.. πως θα ειμαστε ενα, δυο χρονια μετα..

παλευω να ειμαι αισιοδοξη

(δε θα σου πω ''καλως ηρθες'' ειμαι παααρα πολυ θυμωμενη.. το μονο που θα πω ειναι πως χαιρομαι που εισαι καλα)

 
At 30/10/11 14:00 , Blogger melian said...

Αγαπητε μας Καισαρα, έπρεπε να συμβει λοιπον κατι ....κατι που θα άλλαζε λιγο τη ροή των πραγματων, του χρονου ,όπως η αλλαγη της ώρας, για να βρεις την αφορμη να γραψεις.
:)
Πιστευω πως για όλους μας υπηρξε ή θα υπαρξει μια στιγμη που θα θελαμε να γυρισουμε το χρονο πισω. Μακαρι να ηταν τοσο ευκολο όπως σημερα το πρωι.

Καλή επιστροφή σ'αυτα τα άγνωστα-γνωστα λημέρια

 
At 30/10/11 17:15 , Blogger Caesar said...

@k/v
Σπουδαίο αλλά και ζητούμενο, καθ'ότι κάθε ομάδα προσπαθεί να διατηρεί τα δικά της συμφέροντα & προνόμια. Έτσι, η ενότητα περιορίζεται & διαφοροποιείται αναλόγως. Η οικουμενική ενότητα αργεί μάλλον, αν είναι εφικτή. Το μοίρασμα των αγαθών παραμένει δύσκολη υπόθεση.
υγ) Από event σε event μου είσαι ε' :)

@ ο/θ/π/κ
Να συμπεριλάβεις λοιπόν και το "Εverybody's fine"
με έναν καταπληκτικό Ρόμπερτ Ντε Νίρο!
Σ'ευχαριστώ για την καρτούλα:)

@ ❤
Κανείς μάλλον, δεν ξέρει πού θα οδηγηθούμε.
Θέλω κι εγώ να είμαι αισιόδοξος ότι θα προκύψει κάτι θετικό
και πράγματι όλος ο κόσμος είναι πάρα πολύ θυμωμένος με όλα & με όλους, χα.


@ melian
Δεν ξέρω, ίσως η δίνη που μας στριφογυρίζει εδώ και καιρό δεν αφήνει κανέναν ανεπιρέαστο, αλλά και η απότομη χρονοαλλαγή συνέβαλε σ' ένα μικρό ραπόρτο για τις ασήμαντες κινήσεις μου & σκέψεις μου.

.......................
Σας ευχαριστώ, θα τα λέμε που και που

 
At 30/10/11 17:33 , Blogger kovo voltes... said...

Το οφείλω στο...όνομα μου να τριγυρνώ, ε?? Σε όλα...;))
*και όχι θα τα λέμα που και που Καίσαρα μου. Να είσαι εδώ. Χρειάζεται. Χρειαζόμαστε όλοι ο ένας τον άλλο (η ενότητα που λέγαμε στην πιο όμορφη εκδοχή της...)

 
At 31/10/11 00:40 , Blogger prasino liker said...

Caesar καλησπερα,
Λιγο χαθηκαμε ολοι,Μαλλον φταιει η ζεστασια του καλοκαιριου.Μας οδηγουσε σε παραλιες ,σε εξοδους,σε ατελειωτες ωρες μετρωντας τα αστρα ,μας ειχε οδηγησει σε μια αλλη πραγματικοτητα.Τωρα εδω .Πιστευω να τα λεμε παλι.
//Να παιζουμε το παιχνιδι.Αφηνοντας τον εαυτο μας να παρασυρθει απο το παιχνιδι του χρονου.Οχι για να περασει ο χρονος ,αλλα για να περασουμε μαζι με τον χρονο.//
Κωστας Αξελος.

 
At 31/10/11 18:09 , Blogger Caesar said...

@ likeraki
Ποιός δεν θα ήθελε μια διαφορετική πραγματικότητα απ' αυτή που διαφαίνεται.
Βάλσαμο η φιλοσοφία σε δύσκολους καιρούς & περιστάσεις.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger