Tuesday, May 01, 2012

Idus Martiae


Ενας υποψήφιος κυβερνήτης, ένα επιτελείο προεκλογικού αγώνα και, τα παρασκήνια που κρύβουν επιμελώς την πραγματική εικόνα πίσω από τη βιτρίνα. Η προσπάθεια δημιουργίας ενός ικανού & ηθικού ηγετικού προφίλ στο προσκήνιο που επιδιώκει να αλλάξει προς το καλύτερο τα πράγματα με σημαία την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα, την ανακατανομή του πλούτου και την εξασφάλιση της ευημερίας, θα δοκιμαστεί σκληρά, έπειτα από ένα τυχαίο γεγονός που θα φωτίσει τη σκοτεινή πλευρά του υποψηφίου. Η κυνικότητα θα θριαμβεύσει, η αφοσίωση θα καταρρεύσει και η εξαπάτηση θα ανακηρυχθεί νικήτρια. Η αναφορά στους "Idus Martiae" φαίνεται να συνδέει το νήμα της διαχρονικότητας της πολιτικής ίντριγκας, στον στοιχειωμένο δρόμο για την εξουσία, μέχρι σήμερα.

H συμμετοχή πολύ καλών ηθοποιών, που αποδίδουν εξαιρετικά τους ρόλους που υποδύονται, όπως ο Φίλιπ Σ. Χόφμαν (Πολ Ζάρα), ως ο κυνικός διοργανωτής που παραμένει πάντα αφοσιωμένος, ο Ράιαν Γκόσλιγκ (Στ. Μάιερς), ο ιδεαλιστής που μεταλλάσσεται σε αριβίστα και,  ο Τζ. Κλούνεϊ (Μάικ Μόρις), ως υποψήφιος που ξέρει καλά να κρύβει τις αντιθέσεις του, ανέδειξαν την ποιότητα της ταινίας υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζ. Κλούνεϊ που όπως διευκρίνησε ο ίδιος: "έκανα μια πολιτική ταινία, χωρίς πολιτική ταυτότητα"
-------------------------------------------
«Το θέµα µε τους πολιτικούς και τους ηθοποιούς είναι ότι, επειδή και οι δύο έχουν να κάνουν µε το ψέµα, ένας ηθοποιός µπορεί εύκολα να αντιληφθεί έναν πολιτικό και ένας πολιτικός µπορεί εξίσου εύκολα να φανεί καλός ηθοποιός»
[απόσπασμα από συνέντευξη του Φίλιπ Σ. Χόφμαν στον Γ. Ζουμπουλάκη στο Βήμα]

Labels:

4 Comments:

At 1/5/12 08:50 , Blogger fish eye said...

''αι ειδοι του Μαρτιου''
ήταν ο τιτλος ταινιας που μας εκανε ολους να ψαχνουμε στα λεξικα..

παρα πολυ καλη ταινια θα συμφωνησω μαζι σου, αν και παει καιρος και θα ηθελα να την ξαναδω..

καλη Πρωτομαγια caesar!

 
At 2/5/12 09:13 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Το επιμύθιο είναι όλα τα λεφτά... Την ταινία θέλω να τη δω, αλλά πού χρόνος...

 
At 14/5/12 17:04 , Blogger penny said...

Caesar Καλώς ήλθες ! Τυχαία σε αναζήτησα ξανά αφού για πολύ καιρό σε είχα ψάξει, αλλά ματαια.. ήθελα να μάθω αν έισαι καλά...Βλέπω πως είσαι και χαιρομαι γι αυτό.

 
At 19/5/12 22:25 , Blogger Caesar said...

Αν και δεν προλαβαίνω να ανταποκριθώ, ευχαριστώ για τα σχόλιά σας...

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger