Thursday, March 01, 2012

ο τοπος μου

Συνήθως γκρινιάζουμε, διαμαρτυρόμαστε, απεργούμε, ή απλώς παρακολουθούμε, αναλύουμε & φιλοσοφούμε ή ακόμη βρίσκουμε καταφύγιο στην τέχνη γενικά κλπ.
Υπάρχουν όμως & κάποιοι που δεν περιορίζονται στα λόγια αλλά περνούν επιτυχώς στις πράξεις. Όπως είναι & η εθελοντική ομάδα δράσης Ν. Πιερίας: ο τόπος μου. που κατάφερε να παραμερίσει τους μεσάζοντες αναλαμβάνοντας απ' ευθείας από τους παραγωγούς τη διάθεση των προϊόντων τους. Το αποτέλεσμα ήταν το πολύ χαμηλό κόστος αγοράς τους από τους καταναλωτές. Είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα πρωτοβουλίας και παρέμβασης στην αυτορρύθμιση της αγοράς.

Labels:

4 Comments:

At 1/3/12 09:33 , Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Και, ξέρεις, έχει αρχίσει να απλώνεται σε όλη τη χώρα...

 
At 1/3/12 18:21 , Blogger Caesar said...

Ναί δειμε, όπως θα εξαπλωθούν και άλλα...

 
At 1/3/12 20:33 , Blogger prasino liker said...

Φυσικα και μπορουμε να καταφερουμε παρα πολλα.Δεν μπορει να υπαρχουν τονοι πατατας Νευροκοπιου αδιαθετες και να εισαγουμε απο Αιγυπτο .
Πρεπει να κανομε Rebranding .Οπως λεει ο Πιτερ Οικονομιδης Επαναπροσδιορισμο Πρωτα στους εαυτους μας και μετα την αποκατασταση το ξαναχτισιμο της εικονας προς τα εξω.Rebranding Greece.

 
At 1/3/12 21:36 , Blogger Caesar said...

Aσφαλώς μπορούσαμε και μπορούμε να καταφέρουμε πολλά Likeraki.
Eχουμε χάσει όμως πολύτιμο χρόνο & ευκαιρίες. Πολλές φορές στο παρελθόν ειπώθηκαν μεγάλα λόγια για ισχυρή Ελλάδα, για αλλαγή & επανίδρυση, για θωρακισμένη οικονομία, για μεταρρύθμιση & αυτορρύθμιση για καινοτομίες, και, "να που φθάσαμε ως εδώ χωρίς αποσκευές"
ενυγουέι, η ζωή δεν τελειώνει εδώ, ας γίνουμε τώρα και η apple της Μεσογείου!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger