Saturday, October 14, 2017

Pas Son Genre


Ο Clement είναι νέος, καθηγητής φιλοσοφίας από το Παρίσι, και βλέπει κάπως κυνικά τις ερωτικές σχέσεις, χωρίς δεσμεύσεις κλπ. Αναγκάζεται για ένα χρόνο να διδάξει σε μια μικρή πόλη μακριά από το πολύβουο Παρίσι και τα φώτα του. Δεν ξέρει πώς να περάσει τον χρόνο του εκεί, ώσπου θα γνωρίσει την Jennifer μια όμορφη κομμώτρια. Κι ενώ η ζωή του Clement ήταν επηρεασμένη από τον Kant και τον Proust, της Jennifer ήταν με τα λαϊκά μυθιστορήματα και περιοδικά ή με τα βραδυνά καραόκε με τις φίλες της.
Δυο διαφορετικοί άνθρωποι, δυο διαφορετικοί κόσμοι με τη δική τους ο καθένας, οπτική στα περισσότερα πράγματα και ιδιαίτερα στις ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, έρχονται κατά τύχη κοντά ο ένας στον άλλον.
Η ερωτική έλξη που αναπτύσσεται θα δημιουργήσει σιγα σιγά και στους δύο μια περίεργη ισορροπία αλλά και επιρροή στις σκέψεις και τη συμπεριφορά του καθενός από τον άλλον, ταυτόχρονα όμως και μια απώθηση άλλα όχι ...αμοιβαία.
Η ιστορία που διαδραματίζεται παραμένει ενδιαφέρουσα σε όλη της τη διαδρομή. Θα συγκλίνουν τελικά οι δρόμοι τους; ή ο καθένας θα πάρει κάτι από τον άλλον ως προς τη θεώρηση της ζωής και θα έρθουν τα πάνω κάτω στην προσωπική τους ζωή;
Όπως και να το δει κανείς είναι ένα καλό μάθημα μικρής καθημερινής ρεαλιστικής φιλοσοφίας, γιατί η καθημερινότητα είναι εκείνη που θέλοντας και μή μας απασχολεί.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger