Friday, January 01, 2010

time after time...

"Όταν αρνούμαστε τον εσωτερικό μας χρόνο ακυρωνόμαστε. Ακρωτηριάζουμε δηλαδή ένα κομμάτι του εαυτού μας όταν με το πέρασμα του χρόνου βλέπουμε σαν αυταπάτες τις αλλοτινές μας αλήθειες"
(απόσπασμα από συνέντευξη του Α. Ταμπούκι στην Αθήνα το 2009)

Η έλευση του νέου χρόνου ή, ενός άλλου χρόνου φαντάζει σαν το πρώτο δρομολόγιο του τράμ στο Σαν Φρανσίσκο. Ας ετοιμαζόμαστε για μια διαδρομή ακόμη. Γιατί, δεν ξέρω πως αλλά σαν διαδρομή μου φαίνεται κάθε χρονιά, με προορισμό σε γνωστά & άγνωστα μέρη. Μικρή μεγάλη δεν έχει σημασία, ούτε μπορούμε να την ορίσουμε. Λένε πως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απολαμβάνουμε τη διαδρομή. Σας ταξιδιώτες, σαν θεατές αλλά & συμμετέχοντες στα δρώμενα του ταξιδιού. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αποκτούμε κάτι άλλο παρά μόνο εντυπώσεις από το ταξίδι. Εντυπώσεις & εμπειρίες που μοιραζόμαστε με τους συνταξιδιώτες. Ούτε έχω καταλάβει άν έχει κάποιο σκοπό αυτό το ταξίδι. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχει αποδειχθεί κάτι γι αυτό. "Περνώ συνεχώς απο την αμφιβολία στην αλήθεια , και πάλι στην αμφιβολία" έλεγε ο Νορμπέρτο Μπόμπιο κι εγώ παίρνω ήδη τη θέση μου για τη συνέχεια της διαδρομής παρατηρώντας & κρατώντας σημειώσεις σ'ότι μου προξενεί ενδιαφέρον...

3 Comments:

At 2/1/10 10:56 , Blogger fish eye said...

και γραφοντας τες με πολυ ομορφο τροπο εδω, ωστε να απολαμβανουμε εμεις :))

να ειναι οι εμπειριες σου ομορφες και δυνατες caesar.. κι απολαυστικο πολυ το ταξιδι..

και να θυμασαι, ακομη κι οταν υπαρχουν απωλειες, ειναι για να αντικατασταθουν..

 
At 2/1/10 12:01 , Blogger Caesar said...

@ ❤
και πάντα θα προκύπτει κάτι ενδιαφέρον στην πορεία μας προς το μέλλον, κάτι καινούργιο είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε οικουμενικό που θα επηρεάζει τις ζωές μας, ελπίζω προς το καλύτερο:)

 
At 28/1/10 01:13 , Blogger ολα θα πανε καλα... said...

νιώθω χαρούμενη και ανυπόμονη με κάθε νέο ξεκίνημα.Και να ευχηθώ και από εδώ μια πολύ καλή χρονιά να έχουμε!

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

Guests
counter on blogger